google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Смятам, че имаме сили да победим", заяви шефът на Спортист преди мача със заралии

Преди началото на сезона надали някой е очаквал скромният тим на Спортист Своге да играе бараж за място в Първа лига. Сега “шоколадите” са само на една победа от влизане в efbet Лига, като ще срещнат Берое в баража. Председателят на УС на Спортист Своге Петър Веселинов коментира пред клубния шанс предстоящия мач и актуалните теми около клуба. Той заяви, че Спортист има готовност да играе в елита и ще излезе за победа срещу Берое.

“Ще се радвам и Берое да ни подцени. А сега сериозно. Ако извоюваме място по спортен път за Първа лига ние ще се възползваме от тази възможност. Имаме готовност. Да, стадионът в Своге няма осветление, но в момента се разработва проект за такова. По цялостната организация в клуба са необходими само някои детайли и ще сме готови за Първа лига”, заяви Веселинов на въпрос дали Спортист е отписал баража.

“Смятам, че имаме сили да победим. Ние от този мач няма какво да загубим, а само да спечелим. Това е клише и е факт. Направили сме си сметките, за да имаме стабилност и в Първа лига. Едва ли ще стигнем бюджетите на водещите отбори, това е химера, но знаем в какви рамки може да се поберем. Трябва да кажем също така, че работим успешно и в тясно сътрудничество с Община Своге”, добави шефът на “шоколадите”.

“Нека ви попитам нещо… Колко струва един бараж? Интересно ми е, защото ми казват, че в социалните мрежи се вихри подобно мнение. 10 000 лева, 100 000 лева, 1 000 000 лева… Ще отида да кажа на Берое дайте ни Х лева и ще ви пуснем баража…, а после ще вляза в съблекалнята и ще кажа на футболистите, които се трудиха цяла година, „днес няма да играем, пуснете на Берое“. Това са абсолютни глупости”, отговори Веселинов на твърденията, че Спортист ще продаде баража.