В Щатите ще направят невероятно предложение, за да изкушат Лео Меси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ще бъде опитано да изкушат Меси с любопитна стратегия

Бъдещето на футболната суперзвезда Лео Меси остава все така под въпрос, твърдят от “Ел Мундо Депортиво”. На Стария континент той е получил предложение единствено за подновяване на актуалния си контракт с Пари Сен Жермен, като шанса да се върне в Барселона към момента е малко вероятен заради финансовата ситуация при каталунците.

В САЩ обаче са изработили цяла прелюбопитна стратегия за привличането на Меси преди световните финали през 2026 година, чиито домакини ще бъдат именно САЩ в колаборация с Мексико и Канада. Известно е, че в “Мейджър Сокър Лигата” са наложени ограничения на възнагражденията за футболистите и във всеки отбор може да има само трима, които получават над тавана на възнагражденията.

Американците са гъвкави и възнамеряват да процедира именно като в случая с Дейвид Бекъм от преди години, признава комисарят на МЛС Дон Гарбър. Англичанинът пристигна в “страната на неограничените възможности” с договор за 30 милиона долара за 5 години, но за сметка на това получи правото да създаде свой отбор само за 25 милиона долара. Така се появи Интер Милано, чиято стойност днес се оценява на 600 милиона.

“Идеята е Меси да има същата възможност”, казва Джеръм Мийри, който е агент с дългогодишен опит на американския пазар. Лионел Меси има рекламни договори с големи американски компании от немалко години, като попринцип желанието на аржентинеца е да завърши своя футболен път в МЛС, но според приближени до него, сега негов приоритет е да остане още една година в Европа.