В Танзания се захласнаха по Кубрат Пулев
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Братя Пулеви пристигнаха в африканската държава в приповдигнато настроение, Тервел има мач на 29 януари

Българските боксьори Тервел и Кубрат Пулеви пристигнаха в приповдигнато настроение в Дар Ес Салаам (Танзания). По-малкият от двамата братя – Тервел, ще участва в голяма боксова гала на 29 януари. За шампиона на Световната боксова асоциация (WBA) предстои 10-рундов мач срещу намибиеца Викапита Мероро (29 победи, 14 с нокаут и 9 загуби).

Българите общуваха спокойно с гостоприемните домакини, тъй като ситуацията с коронавируса в Танзания е спокойна, за разлика от по-голямата част от света, където има наложени мерки като спазване на дистанция, носене на маски и други.

Очаквано от компанията Jackson Group бяха впечатлени от визитката на Кубрат Пулев, на който обърнаха специално внимание.

“За нас е огромна чест да се докоснем до Кубрат Пулев, който е боксьор от световна класа, един от най-добрите в тежка категория. Наскоро той се би с Антъни Джошуа и е споделял ринга с много велики имена в света на бокса като Владимир Кличко и много други”, съобщиха домакините.

“Съперникът ми е много сериозен, опитен, като има мачове срещу солидни имена като Юрген Бремер, Дуродола, Максим Власов, Исак Чилемба, Кевин Ларена, Дмитрий Кудряшов и др. Надявам се, че моят опит също не е за подценяване и ще мога да се справя. Имам нужда от такива рейтингови мачове, защото не съм се боксирал от доста време и трябва да бъда активен, за да остана в челните позиции на световната ранглиста”, заяви Тервел Пулев преди заминаването си за Танзания.

Тервел Пулев ще гони своята 16 победа на профи ринга, която ще е и първа от повече от година насам. Битката с Мероро не е защита на пояса на българина, но въпреки това той е пределно амбициран преди срещата.