В Турция разкриха: Галатасарай купува Робърта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Турският “Сабах” съобщава, че истанбулският гранд Галатасарай е пред финализиране на сделка за закупуването на нападателя на Левски Найджъл Робърта.

Изданието твърди, че двата тима са постигнали договорка за трансферната сума на национала на Кюрасао и в някой от следващите дни ще бъде подписан договор.

От “Георги Аспарухов” обаче отказаха да потвърдят достоверността на публикацията, заявявайки че се работи усилено по продажбата на няколко играчи, включително такава на Робърта.

Левски отчаяно се нуждае от парични средства и продажбата на Робърта би била живителна с оглед на погасяване на част от най-неотложните дългове.

“Сабах” твърди, че нападателят е бил следен от дълго време от скаута на Галатасарай Емре Укуджан като именно той го препоръчал горещо на именития наставник на Джим Бом Фатих Терим.

Според турската медия Галатасарай преборил конкуренцията на шотландския Селтик, руския Локомотив (Москва) и полския Легия (Варшава) за подписа на играча, който дойде на Герена през лятото на миналата година от холандския Камбюр.

Кръг преди края на турското първенство Галатасарай е пети в класирането, но без шансове за място в челната четворка, осигуряващо участие в Лига Европа през следващия сезон.

Робърта е юноша на Фейенорд и дори има един мач за мъжкия отбор на клуба от Ротердам, но ще се запомни с колебливи представяния със синия екип.

В същото време стана ясно, че Левски ще опита да върне в тима нападателя Валери Домовчийски, който в момента носи екипа на Ботев (Враца). Разговорите за евентуален трансфер обаче все още са в начална фаза.