Валенсия и Атлетико Мадрид поделиха по една точка в зрелищно реми
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите на Валенсия и Атлетико Мадрид завършина наравно 2:2 на “Естадио Местая” на старта на 24-ия кръг на испанската “Ла Лига”. Двубоят бе много интересен за наблюдаване като Атлетико имаше аванс на два пъти в мача, но “прилепите” успяваха да изравнят.

Атлетико Мадрид започна по-добре срещата и създаваше повече положения за гол. Маркос Йоренте даде аванс на гостите в 15-ата минута с хубав изстрел, като вратарят на Валенсия бе безпомощен. Постепенно домакините изравниха играта и на свой ред имаха шансове за попадение. В 40-ата минута бранителят Габриел Паулиста възстанови равенството след точен удар с глава – 1:1. Три минути по-късно обаче Атлетико отново поведе, след като Томас Партей прати топката в мрежата на Доменек.

Атлетико Мадрид създаде по-добрите ситуации за гол през втората част, но не успя да стигне до попадение. В 59-ата минута Жофри Кондогбия вкара за 2:2 и феновете на “прилепите” мечтаеха за пълен обрат. Три минути след това Томас пропусна да вкара втория си гол в мача като Валенсия определено имаше късмет. В края на срещата Алваро Мората също рпопусна добра възможност за попадение.

След равенството 2:2 между Валенсия и Атлетико, домакините събраха 38 точки в своя актив и са на 6-ото място. “Дюшекчиите” пък имат 40 пункта в актива си и заемат 4-ата позиция в таблицата, като са със само точка аванс пред петия Севиля.