Валенсия разгроми Реал в мач с три дузпи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кралският клуб остава четвърти, на четири точки зад Реал Сосиедад

Валенсия сътвори забележителен обрат и прегази Реал Мадрид с 4:1 в напрегнат двубой с три дузпи и автогол.

Срещата започна добре за гостите, които поведоха в резултата в средата на първата част след прекрасен гол на Карима Бензема – френският национал се разписа с изящен удар от границата на наказателното поле след пас на Марсело.

Не след дълго обаче Валенсия изравни. “Прилепите” получиха право да изпълнят дузпа, след като Лукас игра с ръка в накказателното поле.

Зад топката застана Карлос Солер, чиито удар обаче бе отразен от Тибо Куртоа. Топката обаче отново попадна в играча на Валенсия, който стреля в гредата. При добавката Юнус Муса се оказа на точното място и той с прецизен удар направи резултата 1:1.

Две минути преди почивката Валенсия стигна до второ попадение, след като Рафаел Варан си вкара автогол. Ситуацията бе разгледана с ВАР, като съдията Хесус Хил Мансано реши, че няма предпоставки да отмени попадението.

През втората част Валенсия получи право да изпълни втора дузпа, след като Марсело фаулира Хосе Гая в наказателното поле. Зад топката застана Карлос Солер, който този път стреля много точно в долния десен ъгъл и направи резултата 3:1.

В 59-ата минута дойде време и за третия наказателен удар в полза на домаките. Серхио Рамос игра с ръка в пеналта на гостите и Мансано, след консултация с ВАР, даде дузпа. Солер бе точен от бялата точка и оформи своя хеттрик, както и крайния резултат.