Валентич към БФС: Просто искаме да има феърплей!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на "канарчетата" беше много емоционален след края на мача на "Коматево".

Старши треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич се обърна към БФС и съдийската комисия след домакинското поражение от Лудогорец с 1:2.

Той изрази мнение, че съдията не е повлиял директно на резултата, но е свирил ситуациите, които са 50/50 – в полза на противниковия отбор.

„Бих казал на футболната федерация и на съдийската комисия, че всяка ситуация 50/50 отива на страната на опонента. Това не е лесно. Надявам се скоро да сме един от най-добрите в страната. Не сме загубили заради това, но е трудно. Нямахме късмет в определени ситуации”, обясни Валентич.

„По-добре действахме през второто полувреме. Искаме много повече да сме по-спокойни. Имахме шансове, но ако не вкараш, няма да спечелиш. Трябва да изградим силата, за да пазим Ботев Пловдив. Искаме феновете да ни помагат. Хората във федерацията понякога влияят и правят грешки. Всичко това трябва да бъде посочвано, дори и от медиите. Това са част от причините, поради което българският футбол е в това състояние. Просто искаме да има феърплей”, добави той.

„Мога да кажа, че днес съдията не повлия на резултата, но в ситуации, в които можеше да има картони, не ги показа. Реда Рабей получи жълт картон и трябваше да играе доста време с картон. Трябва обаче да се показват картони във всички ситуации. Ние обаче ще спечелим третото място и ще играем в Европа”, убеден е Азрудин Валентич.