Валентич набеляза четирима за гонене от Ботев Пловдив
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Крис Добрев, Мишел Еспиноса, Мите Цикарски и Славчо Шоколаров пред раздяла с "канарчетата"

Наставникът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич започва чистка в отбора, която ще засегне и младока Крис Добрев. Преди време талантът бе под наем в дубъла на Порто, но не успя да впечатли, а сега вече не е желан и от “жълто-черните”. 20-годишният нападател взе участие в 18 мача през тази кампания, като нито веднъж не успя да се разпише. „Тема Спорт“ съобщава, че клубът вече е направил постъпки за прекратяване на договора между двете страни.

„Жълто-черните“ са пред раздяла и с халфът Мишел Еспиноса и крайният бранител Мите Цикарски, които бяха сред основните играчи този сезон. „Канарчетата“ са предлагали Еспиноса, Цикарски и Добрев на Царско село, като в замяна са поискали правата на офанзивния халф Дилан Мертенс и фланговия нападател Андерсон Кордейро. Столичани обаче са отказали офертата, като са склонни да се разделят със своите играчи само срещу трансферни суми.

След отказа на „царете“ да приюти триото ръководството на Ботев е започнало преговори с въпросните играчи за раздяла по взаимно съгласие.

През новата кампания жълто-черния екип няма да носи и Славчо Шоколаров.  Интресното е, че 31-годишният  Шоколаров бе единственият играч на “канарчетата”, който взе участие във всичките 32 мача през този сезон.