Валери Божинов продължава кариерата си в Италия – вижте новия клуб на нападателя
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Българският нападател Валери Божинов сподели, че ше продължи кариерата си в Италия. Бившият футболист на Ювентус ще се състезава в Серия “С” за сицилианския Катания.

Утре Божинов ще премине медицински прегледи в новия си клуб и се очаква да подпише договор. Ето какво заяви нападателят по повод новото приключение.

“Може да се каже, че вече имам нов клуб. Утре заминавам за Италия за преимавне на медицински прегледи в Катания, след което ще подпише своя договор с този популярен тим. Нещата се случиха доста бързо, като получих обаждане от брата на треньора, който ми заяви, че много ме искат. Все пак аз познавам този човек от престоя си в Парма и Лече. Казах ми, че на двубоите на Катания има по 10-15 хиляди души, а моето привличане, ще вдигне още повече интересе към отбора”.

Катания се състезава в третото ниво на италианския футбол Серия “С”, но Божинов не се притеснява от това.

“Няма значение, че в момента отборът е в Серия “С”. Това е голям клуб с традиции. За трансфера ми в Катания помогна и бившият ми мениджър Джери Паломба”, добави Божигол.

В края на интервюто Валери Божинов поздрави и феновет на Левски, като изрази очакванията си за двубоя на “сините” срещу ЦСКА в събота.

“Очаквам моят любим тим да победи ЦСКА”, каза нападателят.