google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Отборът се намира в неособено добро състояние предвид многото заразени", споделя спортният директор на Берое.

Спортният директор на Берое Валентин Грудев даде интервю преди двубоя на заралии срещу ЦСКА 1948, който предстои да се изиграе в събота. Това ще бъде първа официална среща за “зелено-белите” от месец, тъй като в тима имаше заразени от COVID-19 футболисти.

Старозагорци може да не бъдат в оптимален състав срещу “червените” на стадион “Васил Левски”. Това заяви Валентин Грудев. Първата среща между двата тима в Стара Загора завърши наравно 0:0 в началото на сезона.

„За съжаление отборът се намира в неособено добро състояние предвид многото заразени. През тези две седмици тренираха само 5-6 човека от първия отбор, както и някои момчета от юношите, за да може все пак да се проведе някакъв тренировъчен процес“, сподели Грудев.

„В днешния ден за първи ден излязоха на тренировка тези осем играчи, които бяха заразени с COVID-19 и прекараха карантината. Още четири играчи ще се присъединят утре – Еривалдо, Охене, Апостолов и Маджаров, като с тях ще бъдем в пълен състав“, добави той.

„Това е доста недостатъчно, като се имат предвид трите дни до срещата с ЦСКА 1948, но в крайна сметка така е било писано. Предстоят ни 5 двубоя за 15 дни. Ще бъде тежко, но смятам, че ще се справим и ще мотивираме футболистите.“

„По изискванията на държавния здравен инспектор нашите 12 болни футболисти и 5-6 човека от щаба не са длъжни да правят повторни PCR тестове, но по протокола на БФС днес направихме такива. Дано да няма нови заразени при положение, че е възможно в някои вирусът да не е изчистен. Опасяваме се от това. С оглед оставащите три дни до мача срещу ЦСКА 1948 не знам как ще реагираме“, заяви спортният директор на заралии.

“Дано след една седмица тренировки до срещата с Левски да успеем да възстановим донякъде физически момчетата. След цял месец без официални двубои и лекуване вкъщи, всеки клуб няма да се чувства комфортно. Надяваме се, че всички играчи ще бъдат достатъчно мотивирани, за да излезем с чест от предстоящите срещи.“

„Загубихме мястото си в топ 6, но с две последователни победи нещата може да се обърнат. Силите в първенството са изравнени. Трудно е на лидерите, дори на Лудогорец. Те записаха труден успех с 2:1 срещу Ботев Враца със съмнително попадение. Мисля, че нищо не е загубено, първенството е дълго”, споделя Грудев.