Вальо Михов поиска зрителите да се върнат на стадиона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият президент на БФС и ПФЛ смята, че не би имало проблем ако се спазват изискванията

Един от най-успешните футболни ръководители в България от края на миналия и началото на настоящия век Валентин Михов заяви, че мачовете биха могли да се провеждат с публика, независимо от усложнената обстановка.

“Ако сме на въздух и спазваме всички изисквания, мисля, че няма да има никакви проблеми,” коментира Михов пред държавната телевизия. “Според мен, когато хората са навън – в планината, на стадионите, са по-сигурни за своето здраве.

“Но аз не съм здравен експерт, просто спазваме всички мерки. Така трябва да продължаваме, да сме дисциплинирани.”

Михов се изказа ласкаво за представянето на българските отбори в европейските клубни турнири, като особено отличи ЦСКА София.

„Това, което показаха ЦСКА и Лудогорец в Лига Европа, може да удовлетвори всеки запалянко, ако обичаш футбола,” заяви той. “Адмирации за това, че ЦСКА можеше да бие Рома насред Рим.”

Михов заяви също, че ръководителите на футбола в международен мащаб трябва да помислят за решения, с които да реконструират календара, за да се ограничи броя на контузиите.

“Трябва да има реорганизация на футбола в Европа,” каза той. “Вижте колко много контузии има. УЕФА и ФИФА трябва доста сериозно да се замислят и да имат стратегия. Всичко трябва да се мисли предварително, а не на момента.”