Ван Дайк: He сме роботи. Понякога се случват грешки.
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Единственото нещо, което можем да направим, е да се поучим от тях"

Върджил ван Дайк призна, че в Ливърпул сами са си виновни за грешките, допуснати при снощното тежко поражение с 2:5 от Реал (Мадрид) в Шампионската лига. Също така добави, че “не е нормално да се очаква да се представят всеки път като роботи”.

Ливърпул имаше мечтано начало на срещата като поведе с 2:0 на своя стадион Анфийлд и вероятно мнозина са очаквали коренно различен край срещу актуалния европейски първенец. В крайна сметка обаче за първи път в историята си инкасираха пет гола като домакини в клубните турнири на УЕФА. Срещата беше приемана едва ли не като реванш заради миналогодишната загуба на финала в Париж с 0:1.

Ван Дайк не оспори бледото представяне, но смята, че неговите грешки трябва да се очакват, тъй като “всички на терена са само хора, но не и роботи”.

“Във всички отбори, в цялата Шампионска лига има качествени играчи. И те могат да те накажат, могат да накажат грешките, които правиш. Това се случи и през второто полувреме и това много ясно може да се види. Това са грешки, които не трябва да правим, но това се случва във футбола, казва още Ван Дайк.

След това добави: “He сме роботи. Понякога се случват грешки, ясно е. Единственото нещо, което можем да направим, е да се поучим от тях и да се съсредоточим върху следващия мач. И да се надяваме, че няма да се случи отново”.

Много анализатори са в шок как е възможно след двата ранни гола в първите 15 минути на Дарвин Нунес и Мохамед Салах да се стигне до този срив, най-вече заради необяснимите пробойни в отбрана, от които в максимална степен се възползва Винисиус Жуниор. Вратарят Алисон също допусна сериозна грешка, за да стане 2:2, а Едер Милитао доведе до пълен обрат в началото на второто полувреме.

“Юрген Клоп ни каза, че първото полувреме, което направихме, е най-доброто – с изключение на двата гола за 2:2. Това са най-добрите ни 45 минути за целия сезон. През второто просто Реал направи всичко, каквото иска. Това ни каза треньорът”, завърши бранителят, често сочен за най-добрия на своя пост в света.