Въртележката UFC 251: Усилени полемики след промените
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Дългоочакваното събитие UFC 251 беше помрачено, след като претендента за титлата в полусредна категория Гилбърт “Дуриньо” Бърнс така и няма да се изправи срещу Камаро Усман в спор за колана в дивизията. Дни преди ивента пробата на бразилеца за КОВИД-19 се оказа положителна и той бе заменен в последния момент от Хорхе Масвидал.

Очаквано, кариоката бе изключително разочарован от рязката промяна на обстоятелствата, а Масвидал получава изключителния шанс да стигне до шампионски бой. Големите полемики обаче започнаха впоследствие. Голямата уста в света на ММА Нейт Диаз не пропусна да коментира трансформациите в главния двубой като заяви, че Хорхе е по-добър вариант и “истински двубой” за титла, тъй като според него Бърнс не заслужава подобен мач. Със сигурност думите на американеца са жегнали Дуриньо, който не му остана длъжен в социалните мрежи.

“Истински бой ? Аз ще те смажа. Ще те бия в бокса, както и в граплинг. Ще ти удрям и шамари. Не ми говори за истински битки”, заяви ядосаният Бърнс.

Междувременно започнаха и залозите за това кой има по-добър шанс за победа между Масвидал и Усман. Двамата са с отрицателни тестове за коронавирус и ще летят към мистериозния боен остров Яс в Абу Даби. Букмейкърите застават твърдо зад настоящия шампион и смятат, че шансовете му за победа са далеч по-реални от тези на новия претендент, който прие боя само със седмица предизвестие. Ето ги и коефициентите:

  • Коефициент за победа на Камару Усман – 1, 34 / -290 /
  • Коефициент за победа на Хорхе Масвидал – 3, 30 / +230

Усман и Масвидал имат стара вражда в социалните мрежи и сега е перфектният момент за решаване на старите сметки. От своя страна Дуриньо има за какво да съжалява, защото се намираше в изключителна форма и лансира кандидатурата си за титлата след две изключителни победи през последните месеци – нокаут срещу Деймън Мая и внушително доминантно представяне срещу Тайрън Уудли. Без съмнение Гилбърт заслужи своя тайтълшот, но ще трябва да почака. Всички погледи вече са вперени в новия диамант на огърлицата на UFC 251 – Камару Усман срещу Хорхе Масвидал.