Васил Божков към глупаците:”Аз приемам залози, не залагам!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият собственик на двата най-популярни клуба у нас ЦСКА и Левски – Васил Божков, направи любопитно изказване, в което дори се върна към широко дискутираната тема за шампионската титла през 2006 година.

Тогава Червените, с Божков начело на клуба, бяха изпреварени на финалната права, след като имаха комфортна преднина от седем точки пред Сините.

Много от привържениците на “армейците” и до днес се съмняват в задкулисни действия на ръководството и директно обвиняват Божков в машинации с букмейкъри.

„Историята е проста,” коментира Божков. “Треньорът (б. р – Миодраг Йешич) избяга, не беше подготвил отбора и ЦСКА загуби седемте точки разлика. Това е. Проста история. Никой не е продавал титли.

“Искам да кажа на всички глупаци, които говорят, че титлата е продадена и от това има някаква полза – букмейкърските къщи нямат никакъв интерес от уредени мачове и продадени титли, защото могат да загубят само пари.

„Това, че съм продал титлата и съм заложил някъде пари, не е така. Аз приемам залози, не правя залози.“

Божков, разбира се, коментира и престоя си начело на Левски, не пропускайки да обвини лично премиера Бойко Борисов за тежкото състояние, в което сега е изпаднал клубът.

„Левски стана един стабилен и добър клуб във времето, в което го издържах“, каза той.

„Имахме програма за развитие, направихме игрища, развивахме детската школа, купихме хубави футболисти – скъпи, добри. Левски имаше едно прекрасно бъдеще. Левски съм го оставил без финансиране? Левски, Бойко Борисов го уби.“

„Това го казах предварително. Говорих с феновете. Казах им да говорят с премиера, който е фен на Левски да не подкрепя един антиконституционен закон. Те понеже са велики, аз много ги уважавам феновете на Левски, казаха, че в корпоративни интереси няма да се бъркат.“

„Как няма да се бъркаш, след като тази корпорация ти издържа любимия отбор и той е част от тази корпорация. Убиха корпорацията, убиха и клуба.“

„Ако така продължаваме и кажем, че няма да се бъркаме, утре ще убият и България по същия начин.”