google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Световната пандемия от КОВИД-19 е на път отново да сложи прът в колелата на дългоочаквания бой за шампионската титла в тежка категория на професионалния бокс между Кубрат Пулев и носителя на коланите в 4 версии Антъни Джошуа, пише Sportal.bg, цитирайки “Тема спорт”.

Агентът на Кобрата Ивайло Гоцев обяви пред WBN, че към настощия момент основна спънка за провеждането на двубоя е липсата на конкретна официална дата за него. Причината за това е, поставянето под 14-дневна карантина на български граждани, които пристигат на територията на Кралство Великобритания.

Неотдавна от Острова разхлабиха мерките за някои страни. За съжаление обаче България остава в списъка с държави, чийто представители трябва да се поставят в изолация за период от две седмици преди да получат право да се придвижват свободно на територията на Острова.Това означава, че Кобрата и целия му щаб ще бъдат карантинирани, в случай, че битката се проведе на територията на английската столица Лондон, какъвто беше и първоначалният план. В така създалата се ситуация и твърдостта на английското правителство изглежда, че карантинният период пречи за обявяването на дата, а оттам и за провеждането на мача. Всичко би било променимо в случай, че български граждани получат право на пребиваване без изолация.

“Последната пречка, за да проведем този мач, е световната пречка. Няма да отрека, че има хора, които наистина страдат и се борят с този вирус, но единственото, което чакаме в момента, за да имаме дата за срещата, е правителството на Великобритания. Те трябва да отворят границите, за да може Еди (Хърн, мениджърът на Ей Джей) да има публика на стадиона. Разбирам го и него – това е бизнес и всичко опира до парите”, коментира Гоцев.

Той изрази съжаление, че предложението му битката да се пренесе в Хърватска е било неглижирано.

“Офертата бе страхотна. Но в крайна сметка от тяхна страна не проявиха реален интерес, защото не искат да местят мача от Острова. Когато разбрахме, че срещата ще е или там, или никъде, се отказахме да настояваме. Няма значение, доволни сме, че ще може да го бием на негова територия. Отиваме в Северен Лондон и ще спечелим битката. Защото това правят воините – те покоряват и точно това ще сторим и ние. Отиваме да покорим Ей Джей в собствения му дом”, каза още Гоцев през WBN.

Към момента Кобрата продължава да тренира за двубоя в очакване, че всички заплетени казуси около провеждането му ще намерт решение в рамките на 2020-та година.