Възможно ли е Вихрен да влезе във Втора лига?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кратко въведение към сезона на санданчани до момента

Този въпрос сериозно вълнува футболната общественост в Сандански. Особено след като през изминалата кампания клубът бе на ръба да не изпадне от Югозападната трета лига и завърши на унизителното 17 място от 20 отбора. Началото на настоящата кампания стана ясно, че Емил Велев няма да води състава и за треньор бе назначен Ивайло Василев. Положителен атестат бе това, че за изминалата есен бе допусната само една загуба за първенство.

През същата тази есен Сандански се наслади на футболен празник, след като Левски София започна защитата на завоюваната от сезон 2021/2022 – Sesame Купа на България. В този мач санданчани впечатлиха и шокиращо дори поведоха с гол на неостаряващият Удоджи. Да, те след това допуснаха четири попадения и преклониха глава, но седмица след това победиха дубълът на сините след обрат от 0:2 до 3:2.

Това, че Вихрен се сдоби с нов спонсор в лицето на efbet бе нов изблик на надежда, тази година да бъде годината в която ще бъде преодоляна Югозападната трета лига. Позитивна новина бе това, че най-сетне бяха подменени голяма част от седалките на градския стадион, които бяха в ужасно състояние и състоянието на трибуните предизвикваше само негативни емоции.

През зимната пауза бяха привлечени качествени футболисти като Лазар Еринин, Методи Костов, Даниел Пехливанов, Никола Георгиев и Томи Костадинов. В контролните срещи бяха победени Струмска слава Радомир, Дунав Русе, Пирин Благоевград, Витоша Бистрица и Пирин Разлог, като загуба бе допусната само от Спартак Плевен и то с добра игра.

За жалост обаче още в първата среща след подновяването на първенството бе допуснато поражение от дубълът на ЦСКА-София, което породи някои съмнения относно спечелването на дивизията. Да, факт е, че дни по-късно постигнаха победа над Септември Симитли, но към момента този Вихрен не убеждава.

Едно поне е ясно, подгрупата ще бъде премината и ще се изправят във финалната фаза на първенството, но ще има ли мобилизация, за да бъде преодоляна конкуренцията на ФК Кюстендил, Костинброд, Чавдар Етрополе и Марек Дупница и да се спечели промоция за Втора лига? Фактите говорят, че откъм индивидуалности Вихрен притежава най-добрите състезатели. През следващите три месеца трябва да се докаже това и на терена.