Възстановеният Илиев: “Футболът се сбърка с това положение”

Прочетена:1123
Възстановеният Илиев: "Футболът се сбърка с това положение" 1
0 0

Футболист №1 на България за 2019 година Димитър Илиев обяви, че вече се чувства добре и е напът да се възстанови от пораженията, нанесени от коварния вирус, върлуващ по света в последните месеци.

„Добре съм, два-три дни имах температура и се чувствах зле, след това вече нямах проблем,” сподели за несгодите си капитанът на носителя на Купата на България Локомотив (Пловдив). “От пет-шест дни съм на крак и нямам оплаквания.

„След спечелването на Купата на стадиона доста хора се снимаха с мен. После и в дискотеката, в която празнувахме също имаше много снимки. Някъде там за съжаление е имало някой, не мога да кажа със сигурност, но най-вероятно е било вечерта след спечелването на Купата.

„Общо взето три дни бях зле, имах температура, тялото ме болеше, не мина безсимптомно, мисля, че повечето момчета не са усетили симптоми,” продължи изповедта си пред Дарик радио 31-годишният халф.

“Но не мога да кажа, че съм го прекарал много тежко. Надявам се да минат тези дни и се надявам тестът ми да е отрицателен след една седмица.“

„Детето слава Богу няма оплаквания, съпругата ми осми ден е с ниска температура, не се чувства напълно здрава, неприятно е, но се надявам в най-скоро време и тя да се почувства напълно добре.“

„Със сигурност не е приятен вирусът, не мога да кажа и колко е опасен, аз го прекарах леко, но жена ми над седмица не може да се почувства добре. Вирус има, всеки трябва да е отговорен и да си направи сметка.

“Повечето млади хора не са застрашени, но ако си заразен си преносител, имаш контакт с възрастни хора и това вече е опасно. Ако има някакви оплаквания и симптоми веднага да се подложи на тест, защото съм сигурен, че има много хора, които имат оплаквания, но не се тестуват и не спазват карантина, което усложнява ситуацията.

“Моят съвет е да се тестват и да ограничат контактите, ако имат симптоми или контакти с хора с коронавирус.“

Илиев заяви, че Локомотив има сили да се представи дори още по-силно в започващия след три седмици нов сезон.

“Моите цели са да продължим да развиваме отбора. За две години отборът претърпя страхотно развитие, не само, че дублирахме Купата, но като игра и класиране много вдигнахме нивото.

“Предпоследният кръг един съдия ни отне медалите. Дано се представим минимум като миналата година, а защо не и да направим нещо повече. Аз съм много горд с отбора.

“Без над половин отбор основни състезатели Локомотив изглеждаше може би дори по-добре от предишните мачове, това е доказателство затова, че тези, които не са играли много, могат да заместят достойно другите. Начинът, по който играхме с ЦСКА и Левски, ме кара да съм много горд.“

Илиев не скри разочарованието си от изтегления жреий за новия шампионат, който изправи Локомотив още в първия кръг срещу градския съперник Ботев.

“Неприятно е, защото имаме десетима човека, които минимум две седмици няма да тренират. Надявам се после да започнем подготовка, защото ще имаме не повече от две седмици тренировки, което е напълно недостатъчно да сме в максимално добро състояние.”

В заключение Илиев изрази надежда, че футболът най-после ще се нормализира в края на годината.

“Но дано се подготвим, предстои много дълъг сезон. Зимата се надявам да проведем нормална подготовка. В Италия Лацио изглеждат в плачевно състояние, футболът се сбърка тотално с това положение.“

Сподели