Вдъхновена Турция отнесе “лалетата” с 4:2 в Истанбул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нидерландия претърпя тежко поражение на старта на квалификациите за Мондиал 2022

Турция започна по отличен начин кампанията си в квалификациите за Монидал 2022. Момчетата на Сенол Гюнеш разбиха с 4:2 Нидерландия на “Кемал Ататюрк” в Истанбул в първия мач от група G.

Още първият мач от групата противопостави основните фаворити за челните места и турският отбор загатна за сериозния си потенциал.

Още в 15-та минута Хакан Чалханоглу пусна перфектен пас към Бурак Илмаз, който от границата на наказателното поле прониза Крул за 1:0.

В 34-та минута домакините получиха дузпа, след като Дониел Мален влезе остро в наказателното поле. Зад топката застана отново Илмаз, който беше безпогрешен – 2:0.

В самия край на полувремето Де Лихт имаше шанс да намали, но ударът му с глава се отклони от лявата греда. Веднага след почивката Турция поведе с класическа преднина. Хакан Чалханоглу беше изведен перфектно в половината на гостите и изстреля мощен изстрел от над 20 метра, който се заби в долния десен ъгъл на Крул.


Четвърт час преди края Нидерландия се върна в мача. Дави Клаасен засече центриране на Депай и върна едно попадение. Само минута по-късно “лалетата” вкараха и втори гол, след като Люк Де Йонг се освоби в наказателното поле и с мощен изстрел не остави шанс на Чакър.

Всичко в мача беше решено от Илмаз, който оформи своя хеттрик след перфекно изпълнение на пряк-свободен удар.


Драмата обаче не приключи. В четвъртата минута на продълженията Майкъл Оливър отсъди и дузпа за Нидерландия, която обаче Мемфис Депай пропусна. Следващият мач на Турция е в събота срещу Норвегия, докато Нидерландия домакинства на Латвия.