Вдъхновяващо: 9 футболиста, промениха телата си до неузнаваемост
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Как тренирам ли? Не вдигам тежести", разкри Траоре пред La Sexta. "Вероятно ще ви  трудно да повярвате, но наистина е така. Фигурата ми е просто подарък, който съм наследил чрез гените си. Упражнявам се и натрупвам маса много бързо."

Тези думи на Траоре вероятно ще жегнат мнозина от тези, които неуморно се потят с часове във фитнеса, опитвайки се да изваят перфектна фигура. Испанецът обаче съвсем не е първият играч, който претърпява подобна драстична трансформация.

 

През годините станахме свидетели как много от звездите успяват да се преобразят напълно и от една сравнително нормална фигура за кратък период от време придобиват впечатляващо мускулесто телосложение.

 

Една огромна част от времето на футболистите преминава именно във фитнес залата, а някои от тях са заложили и на други начини за постигане на желаната визия. Сега ще насочим вниманието ви към всички играчи, които удивително се промениха и, разбира се, не пропускат го демонстрират.

 

Известно е, че като дете звездата е бил твърде слаб и постоянно му е било набивано в главата, че трябва да направи нещо по въпрос, ако иска да стане професионален футболист. За да сбъдне мечтата си той се подлага на строг режим – интензивни упражнения във фитнеса и специална диета, включваща 3000 калории на ден, а резултатите не закъсняват и в момента той е всичко друго, но и не и онова нежно и слабичко момче, от началото на кариерата си. Още през 2015 година Кристиано признава, че фигурата му е резултат от много „допълнителна работа извън терена“, както се изрази той тогава, отговаряйки на журналистически въпрос. И добави: „Когато бях на 12 години, повечето хора ми казаха„ Кристиано, ти си много талантлив играч, но си твърде мършав. Затова и се амбицирах да подобря ситуацията “, признава звездата.

Вдъхновяващо: 9 футболиста, промениха телата си до неузнаваемост 1

И допълва, че с всеотдайност и упорит труд във фитнес залата е успял много да подобри фигурата си и е разбрал най-важното – че всичко зависи от нагласата на човека и решимостта му да постигне това, което желае.

Вдъхновяващо: 9 футболиста, промениха телата си до неузнаваемост 2

Затова и при присъединяването на Роналдо към Ювентус през 2018 г., никой не се е учудил от резултатите на неговия медицински доклад, които категорично потвърдили перфектната му форма с физически показатели като на 20-годишен младеж.

 

Маркъс Рашфорд

Маркъс Рашфорд се появи на сцената на големия футбол през 2017 година и по онова време беше просто едно слабичко 19-годишно момче.

Вдъхновяващо: 9 футболиста, промениха телата си до неузнаваемост 3

Изминалите оттогава три години обаче коренно промениха нещата и той добави много мускулна маса, което му позволява в момента да бъде един от най-мощните нападатели.

 

 

Вдъхновяващо: 9 футболиста, промениха телата си до неузнаваемост 4

 

Робърт Левандовски

Робърт Левандовски в момента е пример за добре сложен мъж, но трябва да се отбележи и приносът на съпругата му Анна, която е дипломиран диетолог. Тя му създаде такава диета, че в момента нападателят на Байерн Мюнхен изглежда повече от страхотно със своята впечатляваща фигура.

Вдъхновяващо: 9 футболиста, промениха телата си до неузнаваемост 5

Вдъхновяващо: 9 футболиста, промениха телата си до неузнаваемост 6

„Променихме диетата си стъпка по стъпка, като първо напълно изключихме сладкишите от менюто, а на по-късен етап се отказах и от млякото“ – обяснява Левандовски в свое интервю за Daily Mail през 2017 г. Той допълва, че кравето и соевото мляко не са добър вариант за него, но е намерил компромис и ги замества с бадемово и оризово. Споделя още, че изобщо не близва алкохол, като само от време на време си позволява само по чаша вино.

 

Адам Траоре

Вдъхновяващо: 9 футболиста, промениха телата си до неузнаваемост 7

Вдъхновяващо: 9 футболиста, промениха телата си до неузнаваемост 8

Наскоро Траоре предизвика в социалните медии бурни реакции и вероятно огромна завист, когато показа бицепсите си. Видеоклип, публикуван в YouTube, разкрива детайли от превъплъщението му в мускулест мачо.

 

Адебайо Акинфенва

 

Мощният Адебайо Акинфенва не винаги е бил такъв звяр. В младежките си години е бил с доста по-слабо телосложение, но благодарение на висококалорична диета и упражнения той успява да увеличи мускулната си маса. Попитан за тайната му, през 2015 година пред Дейли Мейл Адебайо признава, че закуската му се състои от  Weetabix с мед, а по време на тренировка похапва пиле.

Вдъхновяващо: 9 футболиста, промениха телата си до неузнаваемост 9

„Нашият готвач лично си прави труда да приготви пилешко за мен и това ме прави много щастлив” – казва Акинфенва. Колкото до следобедния прием на калории, играчът залага на протеинов шейк, а вечерята отново се състои предимно от пилешко меси, към което добавя ядки и картофи, като понякога картофите са заменени от ориз.

Вдъхновяващо: 9 футболиста, промениха телата си до неузнаваемост 10

Каквато и да е диетата на Адебайо Акинфенва, няма спор, че тя му се отразява повече от добре.

Хълк

 

Играчът напълно отговаря на името си и се вписва перфектно в образа на популярния едноименен герой. В Порто бразилецът малко се поотпусна и леко се закръгли, но оттогава започна усилена работа върху фигурата си и през септември миналата година ни показа добрият резултат от усилията си в Инстаграм.

 

Вдъхновяващо: 9 футболиста, промениха телата си до неузнаваемост 11

Вдъхновяващо: 9 футболиста, промениха телата си до неузнаваемост 12

 

Серхио Рамос

 

Рамос много обича да споделя видеоклипове на своите тренировки с висока интензивност. Навремето защитникът се появи в Севиля с доста слабо телосложение, но днес е просто неузнаваем.

 

Вдъхновяващо: 9 футболиста, промениха телата си до неузнаваемост 13

„Моите тренировки обикновено са фокусирани върху функционални и изометрични упражнения, завършващи задължително с кардио упражнения“, сподели той през 2017 година пред Highsnobiety.

 

Вдъхновяващо: 9 футболиста, промениха телата си до неузнаваемост 14Що се отнася до диетата му, то ястията на закуска са доста прости и непретенциозни.

„Обикновено пия кафе и закусвам с пълнозърнест хляб, а, за да не нарушавам правилния прием на белтъчини, добавям и малко пуешки гърди. Понякога пък наблягам повече на яйцата и плодовете“, разкрива за начина си на хранене испанецът.

Джордж Елокоби

Джордж Елокоби си спечели прякора “Тялото и не е трудно да се досетим защо. Тялото му е забележително и той нямаше нищо против да го покаже на подиума по време на благотворително модно ревю в клуба. Е, хубавото си е хубаво!

 

Вдъхновяващо: 9 футболиста, промениха телата си до неузнаваемост 15

 

Алексис Санчес

Чилиецът е висок едва 167 см, но той очевидно има нужда да компенсира самочувствие и не жали сили в тренировки. Алексис Санчес прекарва дълги часове във фитнес залата и усилено работи върху тялото си.

Вдъхновяващо: 9 футболиста, промениха телата си до неузнаваемост 16

Когато напусна Южна Америка заради Италия през 2008 г., Санчес взе решението да натрупа достатъчно мускули, за да успее да се справи със защитниците в Серия А, докато играеше за Удинезе.

Италианският журналист Пиетро Олеото, в интервю за списание Inside United през 2018 година, обясни подробно през какво е трябвало да премине Алексис Санчес, за да натрупа необходимата маса.

„В първия си сезон той беше доста кльощав“, разказва Олеотто за списанието.

„Определено имаше нужда от по-голяма физическа сила, за да се представя на необходимото ниво не само в наказателното поле, но и на по-централни места. И така започна с дълги тренировки и усилена работа върху тялото си. Дори му беше построен специален фитнес, където да продължава с упражненията си по два часа на ден след тренировка.

„Спомням си, че после го видях по средата на тренировъчния лагер, преди сезона. Буквално бях шокиран от това колко много мускули е успял да натрупа“ – не скрива удивлението си Олеотто.

Вдъхновяващо: 9 футболиста, промениха телата си до неузнаваемост 17

Да, няма спор, упоритостта и решителността са винаги от полза, с каквото и да реши да се захване човек. Наистина, физическата сила е от значение за добрия футболист, но има и изключения. Да вземем например Лионел Меси. Той е истинско доказателство на тезата, че човек няма нужда от шест реда плочки и огромни бицепси, за да се превърне във звезда.

Но все пак усилената работа във фитнеса и трупането на мускули със сигурност може да се окаже от голяма полза за играчите. Роналдо и Рашфорд са точния пример.

Тези двамата се възползваха от възможностите на фитнес залата и се развиха като мощни нападатели, пред които няма неизпълними цели. Упоритата работа определено си заслужава. Така че, ако трябва да обобщим, както навсякъде другаде, така и в елитния футбол, размерът си е от значение!