Величков: Михайлов е карал клубове да подписват контрадекларация
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Вижте какви скандални разкрития сподели адвокатът

Петър Величков, който е част от екипа на Димитър Бербатов, даде специално интервю за Дарик радио, в което разкри подробности за внесения сигнал до прокуратурата, който той и колегите му пуснаха срещу Борислав Михайлов.

Според него оттеглилият оставката си президент на БФС е използвал служебното си положение, за да принуди клубовете да подпишат контрадекларация, с която да се отметнат от искането си за свикване на извънреден Конгрес.

“Основата на този сигнал е реакцията на БФС, след като бе внесена подписката с искане на Конгрес. Тя е подписана от повече от 1/3 от клубовете. Вместо да започнат те да проверяват тази подписка, почнаха да се занимават с други неща и мигновенно клубовете, които са се подписали под искането за Конгрес бяха атакувани от регионалните ръководители на футболния съюз с искане за предоставяне на контрадекларация за отмяна на това тяхно искане”.

“В този случай сигналът към Прокуратурата е лично за Борислав Михайлов, затова че е той е използвал принуда възползвайки се от служебното си положение. В един момент ще изкарат хората, които са принуждавани да правят това виновни, че едва ли не самоинициативно те са започнали да притесняват клубовете, които са поискали свикване на извънреден Конгрес. Аз бих попитал и: “Ако председателят на Зоналния съвет в Бургас е бил отстранен за подобни практики, за какво са отстранени председателите на зоналните съвети в Благоевград и Плевен?”. Това са двата региона, в които искането за Конгрес е с най-голяма подкрепа. Знаят ли кой е автор на тази контрадекларация, която бе подготвена и прилежно разпространена към зоналните съвети. Това са все въпроси, на които трябва да отговорят, ако искат да бъдат честни докрай, в което малко се съмнявам”.

“Ние очакваме Прокуратурата да си свърши работата, да проведе разследване и да обяви някакви резултати. Така или иначе дневният ред на футболната общественост е ясен. Напрежението е достатъчно голямо. Ясно е, че клубовете искат Конгрес. Ясно усетихме това настроение от нашите срещи в страната. Хората не желаят това ръководство, искат промяна. Идва и ми казва човек от Нови пазар: “Отивам да си картотекирам играчите, а те ми казват – отивай Бербатов да ти ги картотекира”. Ето как действа Зоналния съвет. Да кажа ли за Нарлев в Силистра, който е говорил на клубовете от областта, че първо трябва да внесат 200 лева такса в зоналния съвет и тогава може да бъде разглеждано тяхното искане за Конгрес. Не знаем дали тези неща са верни. Това е информация, която достига до нас”, разкри Величков.

“Когато тази репресия започна, нашият екип бе на телефоните денонощно – десетки, стотици обаждания от клубовете за репресии. Имаше хора, които казваха: “Помогнете ни, кажете ни какво да направим. Не издържаме повече, идваха вкъщи”. Това трябва разследва прокуратурата. В крайна сметка смятам, че от хората в Зоналния съвет, вероятно ще има достойни хора, които ще кажат какво им е казано, кой ги е карал и т.н”, добави Величков.