Велик обрат за Атлетико на “Анфийлд”, носителят на Шампионска лига е аут!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Носителят на Шампионска лига Ливърпул бе елиминиран на 1/8-финалите в турнира от Атлетико Мадрид. Редовното време на срещата на “Анфийлд” завърши при резултат 1:0 в полза на “червените” след попадение на Вайналдум през първото полувреме като по този начин мърсисайдци изравниха общия резултат в сблъсъка. В продълженията обаче Атлетико бе по-ефективният отбор и спечели с 3:2, като вкара три гола – два гола на Маркос Йоренте и един на Алваро Мората, докато точен за “червените” бе Роберто Фирмино.

Юрген Клоп не можеше да разчита на титулярния вратар Алисон, който е контузен. Неговото място под рамката бе заето от испанския страж Адриан. В защита се завърна Анди Робъртсън, който пропусна последния мач на своя тим срещу Борнемут, а тази вечер зае мястото на Джеймс Милнър. Нападението на домакините бе водено от триото Мане, Салах и Фирмино.

Диего Симеоне се довери на Диего Коща на върха на атаката, като в предварителните състави гласен за титуляр бе Алваро Мората. Жоао Феликс и Киърън Трипиър стартираха от първата минута, като и двамата не взехе участие в първата среща.

Началните секунди на двубоя на “Анфийлд” предложиха невероятен шанс за гол за Атлетико Мадрид. Жоао Феликс пусна страхотен пас зад отбраната на “червените” към Диего Коща, чийто удар обаче мина покрай вратата. Ливърпул отговори доста бързо и имаше възможност да открие резултата в 5-ата минута. Трент Александър Арнолд центрира перфектно за Вайналдум, който стреля с глава в очертанията на вратата, но Ян Облак не трепна.

В 10-ата минута Мо Салах шутира опасно над вратата на гостите. Осем минути след това бранителят на гостите Фелипе стреля с глава след изпълнение на корнер, но не успя да намери очертанията на вратата.

В 34-ата минута на двубоя Салах комбинира с Мане, който отправи силен удар към вратата, ала Ян Облак спаси. 120 секунди по-късно словенският вратар направи перфектно спасяване при центриране на Александър-Арнолд.

Ливърпул продължи да доминира до почивката и стигна до попадение. В 43-ата минута Алекс Окслейд-Чембърлейн качи топката на главата на Вайналдум и халфът прониза Ян Облак за 1:0, като вина за гола имат защитниците на гостите, които оставиха холнадеца непокрит в наказателното поле.

Второто полувреме стартира с добра атака на мърсисайдци, която завърши с удар на Салах, но Облак нямаше проблеми да спаси. В 50-ата минута Садио Мане застраши вратата на гостите и пак словенският страж на Атлетико се намеси решително. Малко след това Ян Облак отрази и опасен шут на Окслейд-Чембърлейн.

Натискът на Ливърпул бе много сериозен и в 60-ата минута Облак спаси вратата си за пореден път от втори гол. Стражът на мадридчани изби удар на Фирмино след центриране на Александър-Арнолд.

Седем минути по-късно Ливърпул направи поредна добра атака, а този път гредата спаси гостите от попадение след удар на Робъртсън. В 69-ата минута Ян Облак се намеси чудесно за пореден път тази вечер, като този път той отрази удар на Александър-Арнолд.

Десет минутки преди края на редовноо време шут на Робъртсън мина над вратата на Атлетико. В 85-ата минута атрактивен удар на Мане със задна ножица не намери очертанията на вратата. В добавеното време пък гостите вкараха попадение, но голът правилно бе отменен заради засада, като в крайна сметка двубоят влезе в продължения.

Първото продължение стартира по отличен начин за “червените” като Роберто Фирмино удвои аванса на своя тим в 94-ата минута. Три минути след това обаче гостите ликуваха, след като Маркос Йоренте прати топката в мрежата на Адриан след асистенция на Жоао Феликс. Вратарят на домакините сбърка при изнасянето на топката и я подари на Феликс, който намери отлично продължение към Йоренте и последният смълча трибуните – 2:1.

В края на първото продължение шокът за феновете на “Анфийлд” беше още по-голям, след като Маркос Йоренте вкара втория си гол в мача след асистенция на Мората – 2:2. Така Ливърпул се нуждаеше от 2 гола и суха мрежа през второто продължение, за да продължи напред.

В паузата Чоло Симеоне направи дефанзивна смяна, като пусна в игра Хосе Хименес на мястото на Анхел Корея. За Ливърпул пък на терена се появиха Дивок Ориги и Фабиньо, а заменени бяха Хендерсън и Вайналдум.

В 108-ата минута всички играчи на Ливърпул поискаха дузпа за нарушение на Садио Мане, но такава не бе отсъдена. Четири минути по-късно Дивок Ориги стреля в аут от добра позиция. В 115-ата минута Мане отправи опасен изстрел покрай вратата на гостите. В 121-вата минута Алваро Мората фиксира крайния резултат 3:2 и донесе пълен обрат за Атлетико в срещата, като испанският тим ще играе на 1/4-финалите в Шампионска лига.