google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Двукратният олимпийски шампион и настоящ старши треньор на националния отбор по класическа борба Армен Назарян иска час по-скоро да започнат състезанията по борба след като спорта беше спрян поради пандемията от коронавирус.

„Моля Господ да няма втора вълна на коронавирус“, заяви двукратният олимпийски шампион пред bgdnes.bg.

Легендарният борец и настоящ наставник на класиците готви националите в залата в  „Дианабад“, след като преди това направи своя първи лагер на Белмекен след края на изолацията.

„Всички спортисти ще закъсат, ако отново спрат състезанията. Ние бяхме готови за олимпийските квалификации и видяхте какво стана“ , добави Армен Назарян.

В края на миналата седмица стана ясно, че през 2020-та година ще се състои световно първенство по борба за мъже и жени, на което ще домакинства западната ни съседка Сърбия. Единоборствата ще се проведат в Белград.

„Сега съм дал 3-4 дни почивка, но иначе тренираме по веднъж на ден. През следващата седмица ще направим нов лагер в Тетевен или на „Спортпалас“. Ще участваме и на турнири преди Световното първенство. Нещата ще се напаснат и ще се върнем с медали. Най-важното за нас е тепихът. Сега целта е момчетата отново да свикнат с борбите. Да работят за техника и гъвкавост“, обясни страши треньорът на класиците.

Олимпийският шампион взе отношение и по въпроса за неговия син Едмонд Назарян, който тази година изненада всички, ставайки европейски шампион при мъжете в категория до 55 кг.

„С него поддържахме добра физическа форма у дома. Много бързо израства. Става по-висок. Добавя гръб и корем. Вече е 65 кг. На него му предстои и юношеско световно първенство, което е непосредствено преди това за мъже и отново ще бъде в Белград. Сигурен съм, че ще се представи добре“, добави големият Армен.