Вердер отстрани Борусия Дортмунд за Купата на Германия в голово шоу
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Вердер Бремен отстрани Борусия Дортмунд в турнира за Купата на Германия след успех с 3:2 на “Везерщадион”. “Жълто-черните” влязоха като фаворити в мача, но проспаха първите 45 минути, което се оказа решаващо.

По този начин в четвърти пореден двубой Борусия Дортмунд не успя да победи Вердер. През миналия сезон отново в тази фаза на турнира “бременските музиканти” отстраниха своя опонент след изпълнения на дузпи.

В днешния двубой на “Везерщадион”, Вердер се представи много силно през първото полувреме. Дейви Зелке откри резултата в 16-ата минута след асистенция на Милот Рашица. Четиринадесет минути по-късно Леонардо Битенкурт се разписа с удар от далечна дистанция за 2:0 и постави гостите в трудно положение.

Още на почивката Лусиан Фавър направи промяна и пусна в игра машината за голове Ерлинг Холанд. В 67-ата минута норвежкият нападател отбеляза осмия си гол за Борусия и намали резултата на 1:2. Три минути след това обаче националът на Косово Милот Рашица възстанови аванса на “зелените”, разписвайки се за 3:1 след асистенция на Осако.

Борусия Дортмунд хръвли всички сили в атака и вкара втори гол в 78-ата минута. 17-годишният талант Джовани Рейна отбеляза първото си попадение за представителния отбор на “жълто-черните”. Възпитаниците на Лусиан Фавър опитаха да вкарат мача в продължения, но нямаха успех в предни позиции в заключителните минути и така отпаднаха от турнира за Купата.