Видал ще пътува до Италия, за да финализира трансфера в Интер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Чилийският халф Артуро Видал е близо до завършване на трансфера си от Барселона в Интер. Полузащитникът прекара две години в Каталуня, като слуховете за трансфер на Видал не стихваха. Чилиецът ще се завърне  в Серия А, където направи отлични изяви за Ювентус, но сега ще подсили големият съперник на ‘бианконерите’ – Интер.

Антонио Конте харесва качествата на Видал и винаги е споменавал, че желае да го вземе в състава си. Южноамериканецът тренира далеч от основната група в Барселона от няколко дни, докато чакаше потвърждение от Интер за финализирането на сделкката с ‘каталунците’.

Сега 33-годишният халф се отправя към “Джузепе Меаца”, за да завърши трансфера си, който ще струва само 500 000 евро на ‘нерадзурите’ и потенциални бъдещи бонуси. Видал се оказва излишен в плановете на наставника на ‘каталунците’ Роналд Куман и ще продължи кариерата си на друго място.

„Последните три години не са това, което отбор като Барселона заслужава“, заяви Видал пред YouTube канала на Даниел Хабиф, когато излъчи разочарованието си от последните събития в клуба.

„Най-добрият отбор в света не може да има 13 професионални играчи. Не винаги можете да спечелите с ДНК. Меси е най-добрият в света, извънземен, но се нуждае от помощ, за да могат да се постигнат по-добри резултати”, споделя още Видал по повод разочароващите изяви на “каталунците” в последно време.