google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Чилийският полузащитник на Барселона Артуро Видял, който според редица медии е съвсем близо до преминаване в италианския гранд Интер, направи любопитен анализ за случаващото се в клуба от каталунската столица.

“Не става само с приказки за ДНК-то на клуба, така само се заблуждаваме,” коментира халфът пред Marca. “Барселона трябва да промени мисленето си, защото и футболът много се измени. ДНК-то вече не играе толкова голяма роля, другите отбори непрекъснато израстват.

“В днешно време играта е повече физика, сила и скорост, а техниката отива на втори план. Меси безспорно е номер 1 в света, но и той има нужда от помощ, от играчи, които повишават общото ниво на отбора и помагат за постигането на резултати.”

33-годишният Видал, чийто контракт с Барса изтича на 30 юни 2021 година, направи успешна кариера в Европа след трансфера си от чилийския Коло Коло в Байер Леверкузен.

След четири сезона на “Бай Арена” халфът премина в Ювентус, а след това игра силно и с екипа на Байерн Мюнхен.

“Много неща трябва да се променят,” продължава Видал, за когото се твърди, че Интер ще плати 20 милиона евро.”В отбора, смятан от мен за номер 1 в света, не може да има само 13 основни футболисти, а останалият състав да се запълва с непълнолетни.

“Не казвам това, защото смятам, че не заслужават мястото си. Във всеки отбор има по 23-има играчи, които се борят за титулярно място, растат и се усъвършенстват всеки ден.”