Вихрен и Марек с победи, продължават борбата на Югозапад
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Вихрен вече е втори, след седма поредна победа постигната в Ботевград

Вихрен надделя с 1:3 над Балкан (Ботевград) при гостуването си в среща от 3-ия кръг на втора фаза в първата десетка на Югозападната Трета лига. Това бе 7-ма поредна победа в първенството за отбора от Сандански.

Срещата бе своеобразен реванш пред санданчани след като загубиха финала за Купата на АФЛ за Югозападна България именно от Балкан преди няколко дни.

Всички попадения бяха отбелязани през второто полувреме. Отборът на Марек пък се наложи с минималното 1:0 над Кюстендил в регионалното дерби от същата финална група на дивизията, чийто победител ще определи представителя на Югозапад във Втора лига през следващата кампания. Двата тима заемаха първите две места във временното класиране преди изиграването на днешния двубой и бе от изключителна важност както за единия, така и за другия отбор да спечели днес.

Мачът бе изпълнен с доста емоции, особено към края, а в герой за Марек се превърна бившият капитан на Кюстендил Боян Стойнов (27’). С тази победа дупничани се откъсват на 9 точки пред днешния си опонент и вече гледат все по-смело към промоция за Втора лига.

В класирането Вихрен вече е на втора позиция с 21 точки, на 7 зад лидера Марек, а Балкан е на 8-ма позиция с 11 точки. В следващия кръг Вихрен приема Чавдар Етрополе, Балкан гостува на Септември Симитли, Марек гостува в Костинброд, а ФК Кюстендил ще приеме Сливнишки герой.