google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Българската тенисистка Виктория Томова спечели титлата на тенис турнира в Съндърланд с награден фонд 25,000 долара. Вики победи във финала Ема Радукану с 4-6, 6-4, 6-3 и завоюва своята 16-та титла от турнирите на ITF.

Томова стартира като топ поставена на този турнир и победи последователно Виктория Мунтен, Ева Шоу, Яна Фет и Саманта Мъри. Така българката стигна до спора за титлата и в днешния ден се справи със своята опонентка за час и 53 минути игра.

През миналата седмица Томова можеше да спечели и турнира в Глазгоу с награден фонд 25 000 долара, но загуби във финала от датчанката Клара Таусон.

Томова пласира 69% от първите си сервиси в първия сет на финала, но спечели само 48% от тези точки. Радукано поведе с ранен пробив в първата част, но пък Вики успя да върне бързо пробива. При 3-4 гейма българката допусна обрат при подаването си и го загуби, с което Радукану си помогна да спечели първия сет с 6-4.

Вторият сет бе много оспорван като в средата на частта двете тенисистки си размениха по един пробив. Томова бе по-добра в края на сета и проби за 5-4, след което на собствен сервис се справи чудесно и изравни сетовете след 6:4.

Решителният сет апочна по-добре за Радукану, която проби за 2-0. Томова обаче се върна в мача бързо и резултатът бе равен след шест изиграни гейма – 3-3. Вики направи важен пробив в седмия гейм и задържа аванса си до края като с 6-3 спечели третия сет и финала в Съндърланд.