Крило на Манчестър Юнайтед иска трансфер под наем в Съндърланд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Амад Диало настоява за трансфер под наем в тима от Чемпиъншип

Според информация на Football Insider, Съндърланд се стреми да подсили атаката си преди края на януарския трансферен прозорец и е хвърлил око на Амад Диало. “Черните котки” искат да настояват за завръщане в английския елит и смятат, че 21-годишният играч може да помогне за тяхната кауза.

Амад Диало влезе в светлината на прожекторите доста рано в кариерата си. Той се изкачи в редиците на Аталанта, преди да си осигури трансфер в Манчестър Юнайтед през зимата на 2021 г. Нещата не вървят по план за национала на Кот д’Ивоар, откакто се премести в Англия.

Амад Диало обаче имаше впечатляващ период под наем в Съндърланд миналия сезон. Той беше много важен играч за клуба от Чемпиъншип. 21-годишният футболист вкара 14 гола и записа четири асистенции във всички състезания, помагайки им да завършат на шесто място в лигата.

След завръщането си в Манчестър Юнайтед, Диало не успя да пробие в първия отбор на Ейрк тен Хаг. Нидерландският мениджър е предпочел Антони и Алехандро Гарначо по десния фланг, а бившият нападател на Аталанта е имал само 36 минути футбол в първия отбор. Диало иска отово да премине в Съндърланд, за да играе редовно и предстои да видим дали трансферът ще бъде осъществен в последния ден на януари.