Вила не иска да играе с Евертън в неделя
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Девет играчи на евопейския шампион от 1982 година са под карантина

Астън Вила настоява двубоят им с Евертън, който е насрочен за неделя, да бъде отложен заради солидния брой футболисти с положителни проби при направени тестове за коронавирус.

Девет от играчите на тима от Бирмингам са поставени под карантина от близо седмица насам и дори се наложи в мача с Ливърпул от турнира за ФА Къп на терена да се появят доста играчи от отбора (до 23 години).

Вила не иска да играе с Евертън в неделя 1

Висшата лига вече взе решение да отмени мача на „виланите“ срещу Тотнъм Хотспър, който по програма трябваше да се изиграе днес.

Базата на Вила „Бодимур Хийт“ остава затворена, а от клуба подготвят официално искане до шефовете на Премиър Лийг за отлагането и на срещата срещу Евертън.

Според първоначалната програма дуелът между Астън Вила и Евертън трябваше да се играе в събота, но бе изместен за неделя по обяд, след като мача на Фулъм срещу Челси бе преместен в телевизионния слот за събота вечер.

Европейският клубен първенец от 1982 година заема осма позиция във временното класиране на Висшата лига с 26 точки от 15 мача.

Евертън на Карло Анчелоти е четвърти с 32 точки, колкото има и третият в подреждането Лестър.