Вили Вуцов: Левски има два пъти повече фенове от ЦСКА
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившия треньор на Левски Велислав Вуцов направи интересен коментар по БНТ за нещата, който се случват на “Герена” през последните седмици. Той разказа и много любопитна случка за национала Георги Костадинов. Попита защо от Тръст “Синя България” притежават 10% от акциите. Вили добави още , че според него ЦСКА има около 50% по-малко привърженици, отколкото Левски.

“Нека да започнем да гледаме напред, не ми се връща назад за времето. В последните няколко години доста неща около Левски бяха неясни и покрити в мъгла. Политиката ни се изкриви – взимаме чужденци, кой ги води и как идват, не е много ясно. Бих разкритикувал хората, които бяха начело на Левски през последните 8-10 години. Клубът бе почти чист, когато Батков напусна. Акциите са без никаква стойност, подхвърлят се насам натам. Преди време се появи някаква жена на име Дияна, говори някакви глупости с феновете, каква беше, никой не успя да разбере.” – сподели Вуцов

“Каква е стойността на тези 86.6% от ценните книжа на клуба? От къде-накъде Тръста притежава 10% от акциите? Това са само 27 човека, не са всички привърженици. Нека феновете да имат 20%, но да има някаква прозрачност. Има доста неясноти около финансирането на клуба, след Тодор Батков. Наско Сираков е точния човек за Левски, без да искам да обидя другите.” – продължи Вили.

106 години "Левски": Един отбор, а всъщност всичко!

1️⃣0️⃣6️⃣ години "Левски": Един отбор, а всъщност всичко!✊Благодарим Ви за подкрепата, тя е всичко за нас!📲Билетите от втората партида "106 години "Левски" ще са в продажба до 19.14 ч. Може да закупите вашия ТУК: https://bit.ly/3d0bPRd📲Може да следите продажбата онлайн тук: https://bit.ly/2WV8Xzo

Gepostet von ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI am Sonntag, 24. Mai 2020

“Емил Спасов още играе за ветераните на Левски, във добра форма е. След 10 годишни ще трябва да търсим Нар за да играе мачове за ветераните. Изгубихме автентичността на отбора. Като мях 10-годишен пикльо, вървя си по улиците на “Хаджи Димитър”, срещам Емо Спасов и искам да го пипна. Това е той! Сега на кой се възхищават децата?”

“Левски не е предмет или човек, за да го спасим Левски е създаден за да носи радост на хората. Последните години говорим само за акции, акционерно дружество и такива неща. “Фенове” е много разтегливо понятие. Имаше разцепление между привържениците. Много от тях дават съвети и мнения. Не трябва да бъде така. ЦСКА също е български гранд. Да, с 50 години по малки са от нас и сигурно има 50% по-малко фенове, но все пак доста хора ги подкрепят.”

“Преди две години Спас Русев просто хвърли акциите, имаше измислени събрания и никой не се уплаши от това нещо. Божков поне имаше отлично ръководство. В клуба нямаше проблеми, започна се с покриването на старите задължения. Големият проблем на Левски е разрушаването на сектор “А”. Нека да свалим картите и да си го кажем направо. Съборихме сектора, затънахме в заеми и това натисна клуба надолу. Тогава Управителния съвет трябваше да попита с какви пари се построи тази трибуна.” – продължи Вуцов.

“Само с дареният от фенове няма да се получи. Когато Божков все още бе в клуба, преди Нова година, Левски играеше по един начин, а след това играта бе тотално различна. Демокрацията свършва до вратата на съблекалнята, така казваше баща ми. Трябва да е ясно кой са акционерите и кой е финансовия директор. На “Георги Аспарухов” се носят митове за това кой как е дошъл и кой го е довел. Търкаш си очите и се чудиш дали това не е сън”.

“Когато свърши договорът на националния състезател Георги Костадинов с Левски, той отиде да преподписва и Диана Иванова му казала: “Вчера те гледах, не игра добре и няма да ти подпиша договора.” А пък той имал споразумение с Боримиров. И в крайна сметка не преподписа и си тръгна. Това е реална история, гарантирам за това. Васил Божков ръководеше добре Левски, не искам да съм му адвокат, но това е истината. Когато го застигнаха проблеми, той потърси феновете, а не легендите. Бутахме много години по този сбъркан път.”

От нас зависи!

⚽📜Не сме видели началото… Просто, защото не сме били родени!✊Няма да видим и края… Просто, защото никога няма да се предадем!💙Този видеоклип е нашата малка, но искрена благодарност към всички „сини“ сърца, които не спират ден след ден да разпалват огъня на левскарщината! 🎥Проектът е по идея на Ивайло Цветков-Нойзи и е заснет от известния кинорежисьор Лъчезар Аврамов, с помощта на Димитър Стоянович. И тримата са потомствени левскари и създадоха видеото безвъзмездно. Също както оперният певец Александър Крунев и малкият Никола Коцев, който тренира в школата на клуба.👏Благодарим ви, ЛЕВСКАРИ!📢Честит празник!

Gepostet von ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI am Sonntag, 24. Mai 2020

“Не ми се вярва, че ще се стигне до фалит. Не може всеки да е начело на Левски. Наско Сираков може да бъде временен вариант, но той няма финансите да издържа клуба. Това не е срамно, просто е работил друго. Главен акционер на “сините” могат да бъдат не повече от 4-5 човека в България.”

“Можем да гледаме Лудогорец, където Кирил Домусчиев е акционер и всички го слушат. Най-силните години на Левски бяха когато Майкъл Чорни и Батков бяха начело. После дойде приказката “много баби, хилаво бебе.“

“Сега ножът вече опря до кокала. Дано да вземем Купата. Петър Хубчев е изключително добър треньор. Всички трябва да застанем зад него и зад отбора. Трябва ни повече прозрачност, дано да дойде вятър и да издуха мъглата”.- завърши интервюто Вили.