Виляреал е финалист в ЛЕ след две греди и 0:0 на “Емирейтс”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Жълтата подводница" потопи надеждите на Арсенал за класиране в Шампионската лига догодина

Виляреал успя да обърка плановете да има изцяло английски финали в двата най-големи европейски клубни турнира.

Испанският тим елиминира Арсенал на 1/2-финалите в Лига Европа, след като завърши наравно 0:0 на реванша в Лондон и след успеха си с 2:1 в Испания, се класира за финалния мач в Гданск, който е първият финал в Европа за “жълтите”.

Късметът определено беше на страната на Виляреал, след като Арсенал удари на два пъти гредата и не стигна до така искания гол.

Мачът в Лондон започна активно, като още в 5-та минута Лено направи атрактивно спасяване с една ръка след изстрел по диагонала от Чукуезе. В 24-та пък Даниел Парехо стреля отлично от пряк-свободен удар, но топката профуча малко над напречната греда.

Домакините стигнаха до първия си опасен удар чак в 27-та минута, когато Обамеянг се озова на стрелкова позиция в наказателното поле и веднага шутира, но разтресе дясната греда на “жълтата подводница”.


След почивката Николас Пепе можеше да открие за лондончани, но ударът му от границата на пеналта мина встрани. Само три по-късно Роу пропиля златен шанс за гол, след като се размина с топката на няколко метра пред вратата.
Виляреал е финалист в ЛЕ след две греди и 0:0 на "Емирейтс" 1
В 58-та минута Виляреал можеше да направи голяма крачка към финала, но удар на Пино беше спасен по отличен начин от Лено. В 72-та минута и Холдинг пропусна да се разпише, след като ударът му с глава след пряк-свободен удар минад над вратата. Само две по-късно отново той беше близо до гола след пас на Пепе, но томовният му изстрел мина на сантиметри от лявата греда.

Арсенал продължи обсадата си и в 79-та минута Обамеянг удари за втори път гредата, след като засече центриране на Бейерин.

Така във финалната среща в Гданск Виляреал ще се изправи срещу Манчестър Юнайтед, който победи Рома в другия полуфинал с общ резултат 8:5.