Винисиус герой за Реал Мадрид при минимален успех над Валядолид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Реал Мадрид победи Валядолид с минималното 1:0 в мач от четвъртия кръг на Ла Лига. В герой за “белия балет” се превърна Винисиус, който отбеляза единственото попадение в мача в 65-ата минута.

Зинедин Зидан заложи на Карим Бензема и Лука Йович в нападение, а Иско действаше зад тях. В полузащитата стартираха Валверде, Модрич и Каземиро. Пред вратаря Тибо Курота пък започнаха Рамос, Варан, Марсело и Одриосола.

В 10-ата минута Реал Мадрид имаше първият шанс за гол, като вратарят на гостите се намеси чудесно при удар на Марсело. Седем минути по-късно удар на Лука Йович мина над вратата на съперника. В средата на първото полувреме двубоят бе равностоен и головите положения липсваха.

В 35-ата Марсело комбинира с Лука Модрич, който овладя в наказателното поле и подаде към Йович, чийто удар мина на сантиметри покрай страничната греда. До почивката Реал Мадрид контролираше играта, но не успя да създаде други добри възможности за гол.

В началото на второто полувреме Лука Йович отправи опасен удар към вратата на гостите, но Роберто спаси, след което Каземиро опита да открие резултата с добавка, ала шутът му срещна напречната греда.

В 57-ата минута старши-треньорът на домакините Зинедин Зидан смени формацията, като вкара в игра две крила Винисиус Жуниор и Марко Асенсио, а терена напуснаха Иско и Йович. Смените дадоха резултат и в 65-ата минута Реал откри резултата. Винисиус отне топката от футболист на съперника и подаде към Валверде, а който комбинира с Бензема. Бруно Гонсалес от състава на Валядолид изпревари Бензема и сам насочи топката към Винисиус. Бразилецът веднага се възползва от тази грешка на Бруно, овладя топката и я прати в мрежата на гостите – 1:0.

Валядолид опита да реагира и удар на Раул Карнеро бе отразен от Тибо Куртоа. Малко след това вратарят на домакините отново се намеси при шут на съперников футболист и запази аванса на своя тим.

В 81-вата минута Лука Модрич пропусна страхотен шанс за гол след грешка на вратаря на Валядолид, като от чиста позиция стреля в гредата. Все пак Реал Мадрид задържа аванса си до края на мача и регистрира втора победа в първенството за сезон 2020/21. “Белият балет” събра 7 точки и се изравни с лидерите Хетафе и Валенсия.