Висшата лига може да продължи на тренировъчни игрища
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Британските медии продължават да тиражират различните идеи, които ръководството на английската Футболна Асоциация има за довършването на сезон 2019/2020.

Един от възможните варианти е обособяване на две зони, в които се разпределят 20-те отбора. Там те ще водят подготовка и ще довършат мачовете си от настоящата кампания. Сезонът трябва да завърши в рамките на 6 седмици. Моделът е заимстван от принципа, по който се организират Световните първенства, информира „Индипендънт“.

Двата лагера ще се намират в Лондон и Мидландс. Там клубовете трябва да провеждат всичките си тренировки и официални мачове. Това ще се случи на няколко определени игрища в двата окръга. Обмисля се и идеята, официалните мачове да се играят на помощни игрища, естествено без да се допускат фенове. По този начин се търси максимална изолация и редуциране на риска от коронавирус.

Още не е ясно как ще се направи логистиката, защото в двата лагера ще трябва да бъдат затворени както играчите, така и всички официални лица и телевизионни екипи.

Вестник „Сън“ тиражира и още по-радикална идея. Играчите от всички отбори да живеят заедно в едни хотели, докато се проведат всички останали срещи. В този период, футболистите само ще тренират и ще играят, без да имат право да се виждат с близките си. Целта е сезонът да бъде завършен до 12-ти юли.

Този петък, всички клубове ще се срещнат за да обсъдят кой вариант за приключването на сезона да приемат.