Добави коментар

Британските медии продължават да тиражират различните идеи, които ръководството на английската Футболна Асоциация има за довършването на сезон 2019/2020.

Един от възможните варианти е обособяване на две зони, в които се разпределят 20-те отбора. Там те ще водят подготовка и ще довършат мачовете си от настоящата кампания. Сезонът трябва да завърши в рамките на 6 седмици. Моделът е заимстван от принципа, по който се организират Световните първенства, информира „Индипендънт“.

Двата лагера ще се намират в Лондон и Мидландс. Там клубовете трябва да провеждат всичките си тренировки и официални мачове. Това ще се случи на няколко определени игрища в двата окръга. Обмисля се и идеята, официалните мачове да се играят на помощни игрища, естествено без да се допускат фенове. По този начин се търси максимална изолация и редуциране на риска от коронавирус.

Още не е ясно как ще се направи логистиката, защото в двата лагера ще трябва да бъдат затворени както играчите, така и всички официални лица и телевизионни екипи.

Вестник „Сън“ тиражира и още по-радикална идея. Играчите от всички отбори да живеят заедно в едни хотели, докато се проведат всички останали срещи. В този период, футболистите само ще тренират и ще играят, без да имат право да се виждат с близките си. Целта е сезонът да бъде завършен до 12-ти юли.

Този петък, всички клубове ще се срещнат за да обсъдят кой вариант за приключването на сезона да приемат.

Добави коментар