Висшата лига може да се поднови с мачове в Австралия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ръководството на английската Висша лига е направило предложение към представители на клубовете за доиграване на сезона в Австралия, съобщава изданието "Сън", позовавайки се на свой източник.

Причината за избора на Австралия за домакин на двубои от Висшата лига е заради пълния контрол на коронавируса в страната.

В петък се проведе специална видеоконференция, на която основната тема бе обсъждането възможностите за рестарт на кампанията. Всички са обединени около мнението, че сезонът трябва да бъде доигран, а клубовете се съгласиха това евентуално да стане и на неутрални терени, които да осигурят висока степен на безопасност.

“Имах разговори с представители на клубове от Висшата лига, които харесаха идеята. Официални лица от правителството също проявиха ентусиазъм. В Австралия вече е напълно безопасно. Властите свалиха почти всички ограничения в страната”, казва източникът на “Сън”.

Междувременно, в Англия бе определена дата за финала на “ФА Къп”. Това е 8-ми август, когато вече първенството трябва да е завършило. До края на турнира за ФА Къп остава да бъдат изиграни седем мача, като има голяма вероятност всички двубои да се проведат на “Уембли”. Четвъртфиналите в турнира противопоставят: Лестър – Челси, Нюкасъл – Манчестър Сити, Шефилд Юнайтед – Арсенал и Норич – Манчестър Юнайтед. Футболната асоциация държи турнирът да завърши на всяка цена.