Висшата лига преговаря за завръщането на фенове по стадионите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шефовете на Премиер Лийг ще започнат да преговарят с правителството на Великобритания за възможността феновете да се завърнат по трибуните. Сезонът в Англия ще се рестартира следващата сряда и за сега всички срещи ще бъдат изиграни без публика.

През вчерашния ден, президентът на испанската „Ла Лига“ Хавиер Тебас обяви, че също ще работи за завръщането на феновете още от настоящия сезон, който бе подновен снощи с градското дерби между Севиля и Бетис. Според него е съвсем реално да се допускат 10 или 15% от капацитета на стадионите. В Англия също ще преговарят за подобни числа, макар че на този етап идеята изглежда трудна за осъществяване. Британският вестник „Мирър“ обаче твърди, че преговорите между Висшата лига и Правителството са обнадеждващи и мрачните прогнози, че и следващия сезон ще се играе без публика, вече не са на дневен ред.

От Футболната Асоциация на Англия също подкрепят идеята, като тяхната цел е фенове да бъдат допуснати на „Уембли“ за финала на ФА Къп, който трябва да се изиграе на 1-ви август.