google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нормалните тренирoвъчни занимания ще се рестартират на 18 май, а целта е официалните двубои да се подновят на 12 юни.

Английското футболно първенство Висша лига излезе днес със съобщение за своите идеи и планове за провеждане на футболните срещи на Острова по време на пандемията от коронавирус. Отново акционерите на клубовете в Англия бяха обединени около идеята настоящият сезон да бъде завършен до самия му край, но затова трябва обстановката покрай COVID-19 да позволява провеждането на футболни срещи, дори и при закрити врати.

В Англия, тимът на Ливърпул е много близо до титлата и е с 25 точки аванс пред втория Манчестър Сити. “Червените” са само на 2 победи от спечелването на 19-ата титла в историята на клуба от „Анфийлд”.

Ето и какво гласеше съобщението на Висшата лига:

„На заседание на акционерите във Висшата лига клубовете обсъдиха възможните стъпки към плановете за продължаването на сезон 2019/20, когато е безопасно и уместно това да се направи. На заседанието бе акцентирано, че мислите на всички са с тези, които са пряко засегнати от пандемията от коронавирус. Освен това приоритет на “Премиър Лийг” е здравето и безопасността на играчи, треньори, мениджъри, служители на клуба, привържениците и цялата общественост. Лигата и клубовете обмислят първите предварителни стъпки напред и кога ще се върнат отборите към тренировъчните занимания и играта. Това ще се случи след дадено съгласие от правителството и експертните медицински съвети, както и след консултации с играчи и мениджъри”.

„Лигата приветства създаването на правителствена медицинска работна група за завръщане на елитен спорт, която се събра за първи път днес. Клубовете потвърдиха ангажимента си да бъде завършен сезон 2019/20, поддържайки целостта на състезанието и приветстваха подкрепата на правителството на Великобритания.”

Като възможна дата за завръщането на “Премиър Лийг” се определя 12 юни. Около тази идея са се обединили 20-те клуба, чиито представили взеха участие във видеоконферентна среща, която бе над 3 часа, твърдят водещите английски издания. Всички отново са потвърдили желанието си кампанията да завърши докрай, стига правителството на Великобритания да даде разрешение.