Висшата лига се подновява в началото на юни без публика
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Английското футболно първенство “Премиър Лийг” най-вероятно ще се поднови в началото на юни, твърди “Daily Mirror”. Според информации, правителството на Англия и Висшата лига са в напреднала фаза на преговорите за условията и датата на подновяването на сезона.

Твърди се, че е начертан първоначален план за започването на двубоите при закрити врати в началото на месец юни. В следващите седмици се очаква пикът на епидемията от коронавирус във Великобритания и да отшуми през месец май, а това ще позволи на здравните органи да разрешат провеждането на двубоите.

На срещата, която бе в петък, се стигна до принципно споразумение, че при очакваното подобрение на ситуацията с коронавируса, то и футболът ще се поднови навреме. Според този план мачовете ще се играят стриктно пред закрити врати, като са обсъждани и методи за изолиране на футболистите от събирането на големи групи.

За феновете на най-великата игра пък телевизионните компании са постигнали договорка за излъчването на повече двубои, а това трябва да е от полза да не се събират големи тълпи.

Футбол във Висшата лига не се е играл от 9 март насам, когато Лестър срази Астън Вила с 4:0 в мач от 29-ия кръг на сезона. До кря на кампанията остават още 9 кръга, които по план трябва да се изиграят през юни и юли.