Внимание! Германците се хвърлят за бонус от над 10 млн евро
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Всеки от играчите в бундестима ще прибере над 400 хиляди евро при спечелена титла

Футболистите от германския национален тим ще си поделят премия от над 10 милиона евро в случай, че успеят да спечелят титлата на започващото тази вечер европейско първенство.

Новината за крупния бонус беше потвърдена от генералния мениджър на бундестима Оливер Бирхоф. Това означава, че всеки един от играчите ще прибере повече от 400 хиляди евро, което е рекорден стимул в историята на германския национален състав.

“Да, това е голяма сума, но бих бил щастлив, ако можем да я дадем на нашите футболисти, когато европейското приключи”, заяви Бирхоф видимо раздразнен от зададения му въпрос по време на пресконференция.

Обещаната премия на играчите на Германия при титла на световното първенство през 2018 година беше 350 хилядо евро на играч.

Те обаче се представиха разочароващо, след като отпаднаха в групите. Преди това на Евро 2016 сумата беше 300 хиляди евро.

Сегашният бонус предизвика някои остри реакции в германското общество, като критиците на обявения стимул коментираха, че такива суми са напълно неподходящи в разгара на кризата, породена от глобалната пандемия.