Водачът в елитния ешелон с петима национали
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Впечатляващите продукции на Черно море в първите два кръга от новото първенство не останаха незабелязани от селекционерите на националните ни формации.

Моряците на Илиан Илиев оглавиха подреждането в Първа лига, след като през уикенда се насладиха на оглушителна победа с 4:0 при визитата на негостоприемния стадион “Ивайло” във Велико Търново.

В същото време не е тайна, че Илиев е един от специалистите в родния футбол, които смело налагат млади играчи в първия тим.

В резултат на всичко това вратарят Иван Дюлгеров и халфът Илиан Илиев, син на кормчията на варненци, бяха включени от Александър Димитров в състава на националния ни тим (до 21 години) за две важни квалификации.

Младите “трикольори” гостуват на Русия на 4 септември от 18.00 часа в Москва, а след това и на Сърбия на 8 септември от 20.00 часа в Горни Милановац.

Други трима от представителния тим на Черно море пък са с повиквателни за националния отбор на България (до 19 години).

Вратарят Иван Дичевски, полузащитникът Павел Георгиев и нападателят Денислав Ангелов попаднаха сред избранниците на селекционера Ангел Стойков за мачовете в приятелския турнир в Хърватия, който ще се проведе от 30 август до 8 септември.