Водещ букмейкър нареди Тайбе Юсеин сред медалистките
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Като основни конкурентки на нашето момиче се очертават Айсулу Тинибекова (Киргизстан) и Якако Кавай (Япония)

Един от най-популярните букмейкъри в света – bet365.com, постави капитана на женския ни национален тим по борба сред най-големите фаворити в категория до 62 килограма на олимпийския турнир в Токио.

Шансовете на Тайбе Юсеин да се окичи със златен медал в надпреварата в японската столица са оценени с коефициент 4.00, като типстърите смятат, че битката за титлата ще се води между трите водещи състезателки в категорията.

Представителката на Киргизстан Айсулу Тинибекова е посочена като най-вероятен шампион с 2.75, докато коефициентът за триумф на победената от Юсеин във финала на световния шампионат в Будапеща през 2018 година – Якако Кавай (Япония), е 3.25.

Водещ букмейкър нареди Тайбе Юсеин сред медалистките 1

Прави впечатление обаче, че голямото трио в категорията е поставено далеч преди останалите претендентки.

Шансовете на шведката Хена Йохансон са оценени с 9.50, тези на Кайла Миракъл (САЩ) – със 17.00, а срещу името на Любов Овчарова (Русия) стои космическия коефициент 21.00.

Надпреварата в категория до 62 килограма при жените ще се проведе във вторник, 3 август, а жребият ще бъде изтеглен ден по-рано.

Това ще бъде втора Олимпиада за Юсеин. Тя направи своя дебют на Игрите в Рио през 2016 година, приключвайки на 13-а позиция в категория до 63 килограма.