google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Волфсбург записа малко очаквана при това категорична победа с 4:1 при гостуването си на Байер Леверкузен в двубой от 28-ия кръг на немската Бундеслига. “Аспирините” бяха фаворити за успеха след добрата си форма през 2020 година, но бяха тотално надиграни от “вълците”, които заслужено си тръгнаха с трите точки от Леверкузен.

Два гола за успеха на Волфсбург реализира бранителят Марин Понграчич, а по едно попадение добавиха Максимилиан Арнолд и Ренато Щефен. Почетното попадение за домакините пък вкара Юлиан Баумгартлингер в заключителните минути на срещата.

Байер стартира тази среща от 4-ата позиция, като показа много добри игри при подновяването на Бундеслигата. Наставникът на тима Петер Бос излезе с всичко най-добро, като звездата на “аспирините” Кай Хаверц водеше нападението. Гостите от Волфсбург пък разчитаха на Ваут Вегхорст, Йосип Брекало и Жоао Виктор в предни позиции.

Тимът на Волфсбург започна по-добре срещата и Вегхорст пропусна първото по-чисто положение за гол в 12-ата минута. Малко след това Храдецки се намеси чудесно при удар на Жоао Виктор. Волфсбург владееше повече топката и създаваше по-опасните атаки през първата част. Напълно заслужено тимът откри резултата в 43-ата минута, когато Марин Понграчич се разписа с глава след асистенция на Арнолд, който центрира брилянтно от фаул.

Две минути сле началото на втората част Йосип Брекало пропусна да вкара втори гол за гостите. В 64-ата минута Щефен пропусна от чиста позиция, като Храдецки се намеси невероятно. Малко след това обаче Волфсбург получи пряк свободен удар на отлична позиция. Максимилиан Арнолд стреля ниско под стената и топката се отби в крака на Кай Хаверц за да влети в мрежата на домакините – 0:2.

В 68-ата минута Ренато Щефен сложи точка на спора. Жоао Виктор нахлу по крилото и центрира, като на далечната греда Щефен засече с глава и вкара за 3:0 в полза на Волфсбург. Вратарят на домакините Храдецки можеше единственода изгледа как топката влиза в мрежата.

В 75-ата минута гостите вкараха и четвърто попадение. Негов автор бе Понграчич, който се разписа за втори път в мача. Единадесет минути по-късно Юлиан Баумгартлингер отбеляза почетен гол за домакините, за да оформи крайния резултат 1:4.

С тази си победа, Волфсбург събра 42 точки и затвърди 6-ата си позиция. Леверкузен пък пропусна да се доближи на точка от втория Борусия Дортмунд и се смъкна на 5-ата позиция с актив от 53 пункта.