Впечатляващ Боби Цонев донесе втори пореден успех на Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Левски записа успех с 2:1 при домакинството си на Етър в среща от 5-ия кръг на efbet Лига. Попаденията за “сините” отбелязаха Живко Атанасов и Борислав Цонев, докато точен за “виолетовите” бе Преслав Боруков. Това бе втора поредна победа за Левски и втора в шампионата, докато “болярите” регистрираха пето поредно поражение.

Срещата започна с предимство за гостите, но все пак чистите положения за гол липсваха. Милчо Ангелов пробва удар към вратата на Ники Михайлов, но вратарят не бе затруднен. След това Левски изравни играта, а битката се водеше предимно в центъра на терена.

Левски откри резултата в 36-ата минута чрез бранителя Живко Атанасов. Юношата на “сините” прати топката в мрежата от близка дистанция с глава след асистенция на Алекс Петков. Малко след това Паулиньо можеше да вкара второ попадение за “сините”, но вратарят на гостите предотврати попадението.

Етър отбеляза първото си попадение за новия сезон в 43-ата минута. Гостите се възползваха от груба грешка в защитата на “сините”. След центриране в наказателното поле на домакините, няване. След пробив отляво топката бе центрирана ниско над земята към наказателното поле, където Преслав Боруков и Живко Атанасов паднаха на земята след единоборството помежду си и никой не успя да играе с топката, която стигна до Здравко Илиев. Крайният защитник кобминира с Боруков, който вече се беше изправил и прати топката в мрежата на Ники Михайлов – 1:1.

Второто полувреме започна равностойно, като гостите разчитаха предимно на контра атаки, докато Левски владееше повече топката, но не успяваше да стигне до чисти голови положения. В 71-вата минута Милчо Ангелов можеше да даде аванс на Етър, но ударът му бе неточен.

В 78-ата минута Левски получи правото да изпълни пряк свободен удар на отлична позиция. Зад топката застана Борислав Цонев, който с майсторско изпълнение даде аванс на ‘сините’ – 2:1. В оставащите минути до края на двубоя възпитаниците на Георги Тодоров запазиха аванса си и ликуваха след последния съдийски сигнал.

С този си успех, отборът на Левски се изкачи до 7-ото място в класирането с актив от седем пункта. Тимът на Етър пък остана на последното място в класирането без спечелена точка.