Впечатляващ Милан постави Ювентус на колене след обрат от 0:2
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Милан постигна впечатляваща победа с 4:2 при домакинството си на Ювентус в двубой от 31-вия кръг на Серия “А”. Всичките шест гола в мача паднаха след почивката, като “бианконерите” имаха аванс от два гола, но допуснаха пълен обрат. С попадения за домакините се отличиха Ибрахимович, Кесие, Леао и Ребич, докато точни за “старата госпожа” бяха Рабио и Роналдо.

Домакините от Милан започнаха в схема 4-4-2 като пред вратаря Джанлуиджи Донарума бяха разположени Андреа Конти, Симон Кяер, Алесио Романьоли и Тео Ернандес. В средата на терена Стефано Пиоли заложи на Кесие, Бенасер, Алексис Салемакерс, Пакета и Ребич, а на върха на атаката действаше Златан Ибрахимович.

Тимът на Ювентус бе в обичайната си формация 4-3-3 като на върха на атаката действаха Роналдо, Игуаин и Бернадески. В халфовата линия Маурицио Сари заложи на Рабио, Пянич и Бентанкур, а в защита действаха Данило, Ругани, Бонучи и Куадрадо. Титуляр на вратата за “бианконерите” бе Войчех Шчесни.

Първото полувреме на срещата на “Сан Сиро” предложи малко интересни моменти. В 7-ата минута удар на Салемакерс бе спасен от Шчесни, а малко след това Роналдо стреля покрай вратата на домакините. В средата на полувремето Ибрахимович отправи опасен удар, но стражът на гостите спаси. В 45-ата минута пък Гонсало Игуаин отправи опасен удар, но Джанлуиджи Донарума се намеси добре.

Второто полувреме започна по отличен начин за Ювентус. В 47-ата минута Рабио вкара много красив гол с удар от средна дистанция като топката бе неспасяема за Донарума – 0:1.

Шест минути по-късно “старата госпожа” нанесе втори удар. Куадрадо пусна отличен пас към Роналдо и португалецът не остави шансове на вратаря на домакините за 0:2.

“Росонерите” се хвърлиха в атака и върнаха едно попадение в 62-рата минута от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Бонучи в пеналта. Зад топката застана Ибрахимович, който не сбърка за 1:2.

Четири минути по-късно Милан възстанови равенството. Тимът направи много добра атака, която бе завършена от халфа Франк Кесие – 2:2.

В 67-ата минута домакините шокираха своя опонент с трети гол. Само за шест минути Милан направи пълен обрат, а точен този път бе резервата Рафаел Леао. Бразилският нападател се разписа от малък ъгъл във вратата на Шчесни – 3:2.

Ювентус тръгна в нападение, за да изравни резултата, но получи още едно попадение. В 81-вата минута Алекс Сандро сбърка фатално, от което се възползва Бонавентура. Той комбинира с Ребич и хърватският нападател предреши крайния изход – 4:2.

В оставащите минути тимът на Ювентус нямаше сили за какъвто и да било отговор. ‘Бианконерите’ допуснаха изненадващо поражение на “Сан Сиро” и не успяха да се възползват от грешната стъпка на Лацио, който загуби от Лече по-рано днес. Все пак разликата на върха в класирането остана 7 точки в полза на Юве. Отборът на Милан пък се изкачи на 5-ото място с актив от 49 точки – на една пред шестия Рома, който има мач по-малко.