Вратар закопа Берое срещу Хебър, заралии ще играят бараж за оцеляване
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Зелено-белите" ще играят срещу Спортист Своге в битка за място в елита

Хебър Пазарджик победи Берое с 3:1 в последен двубой за двата тима от плейофите на efbet Лига. С този успех воденият от Любослав Пенев отбор запази елитния си статут, докато тимът на Николай Киров ще срещне Спортист Своге в събота в дуел за място в Първа лига през сезон 2023/24.

Хебър поведе в резултата в края на първото полувреме. Роберт Мазан центрира от фаул, а вратарят Иван Гошев излезе и боксира, но топката рикошира в Ивайло Михайлов и влезе в мрежата на заралии – 1:1. Голмайсторът за домакините получи контузия при сблъсък с вратаря и напусна терена принудително.

В състава на Берое бяха извършени доста промени през второто полувреме, като всички налични офанзивни играчи бяха пуснати от Николай Киров. Въпреки това заралии трудно стигаха до положения пред вратата на съперника.

В 79-ата минута Берое направи добра атака, при която Густаво Каскардо бе изведен в наказателното поле, а Марк-Емилио Папазов закъсня и го фаулира. Гостите получиха дузпа, а Тонислав Йорданов с мощен шут от бялата точка вкара за 1:1.

Марк-Емилио Папазов обаче се реваншира и се превърна в големият герой за Хебър. Вратарят на Берое излезе неразчетено и остави вратата си празна, като топката попадна в Папазов и я прати в мрежата за 2:1.

Секунди след това Марк-Емилио Папазов вкара страхотен гол за 3:1, с което подпечата победата на домакините. Така “тигрите” се спасяват и ще играят в efbet Лига през кампанията 2023/24.

Иначе в края на мача Серкан Юсеин и Спас Георгиев от Берое получиха червени картони и сезонът за тях приключи.