Време е за дерби – битката за Пловдив
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Днес на стадион "Локомотив" ще се състои 112-ото издание на сблъсъка между двата най-популярни пловдивски клуба

Днес от 18.00 часа Локомотив приема Ботев на своя стадион в квартал “Лаута” в 112-то издание на горещото дерби, изправящи един срещу друг двата най-големи клуба в Града под тепетата.

Това ще бъде втората среща между двата състава през този сезон. В първия кръг на Първа лига Ботев записа победа с 2:0 след попадения на Тодор Неделев и Атанас Илиев.

Любопитно е да се отбележи обаче, че и двата отбора вече се предвождат от нова наставници – Александър Тунчев наследи поелия към ЦСКА София Бруно Акрапович на кормилото на Черно-белите, а Петър Пенчев смени Ферарио Спасов като треньор на Жълто-черните.

Статистиката сочи, че Канарчетата имат общо 40 успеха срещу градския съперник, Локо има на сметката си 30 победи, а 32 от срещите са завършили наравно.

В Локомотив нямат проблеми с контузени и наказани футболисти. Единствено Дейвид Малембана се готви по индивидуална програма и вероятно няма да попадне сред избраниците на Тунчев.

В отбора на Ботев се очаква македонецът Мите Цикарски да замени контузения Виктор Генев в центъра на защитата. На левия бек ще е Маркиньос Педроса, а на десния – Филип Филипов.

Бразилецът Джонатан Перейра ще е в средата на терена. Звездите Тодор Неделев Атанас Илиев се възстановиха от коронавирус и ще са на линия.

Вероятни състави:
Локомотив Пд: Луков, Петрович, Масоеро, Алмейда, Карагарен, Умарбаев, Витанов, Цветанов, Салинас, Д. Илиев, Минчев

Ботев Пд: Аргилашки, Маркиньос, Цикарски, Раотов, Ф. Филипов, Джонатан, Шоколаров, Еспиноса, Неделев, Добрев, Ат. Илиев