google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Само ден след Вечното дерби между Левски и ЦСКА е време за нов футболен спектакъл с марка efbet Лига - Ботев Пловдив срещу Локомотив Пловдив.

Дербито на Пловдив ще се проведе днес от 14:30 ч. в Коматево като това ще бъде 110-ия мач между двата отбора в елитната дивизия.

До момента статистиката показва по 39 победи за двата отбора, като 31 от срещите са завършили наравно. Победителят от дербито ще вземе превес в общия баланс, а и мачът е много важен за двата тима. Локомотив Пловдив може да се изравни с втория в класирането Левски при успех в Коматево, а Ботев има шанс да влезе в топ 6, ако спечели трите точки.

Първото дерби между двата тима този сезон завърши наравно 1:1 на “Лаута”. Тогава звездата на “канарчетата” Тодор Неделев не бе на разположение на Ферарио Спасов, както ще бъде и в предстоящия мач, тъй като племейкърът на тима е контузен. На Ботев ще липсва и Кристиян Димитров, който бе продаден в Хайдук Сплит. “Жълто-черните” се подсилиха в защита с опитния Иван Бандаловски, така че той ще трябва да замени Димитров в отбрана.

Наставникът на гостите Бруно Акрапович пък няма да може да разчита на Петър Витанов и Милош Петрович. Ален Ожболт бе продаден на Слован, а един от новите в тима – Миховил Клапан, е под въпрос за дербито. Бруно Акрапович ще се довери на Димитър Илиев в предни позиции, който ще има подкрепата на Аралица, Карагарен и Момчил Цветанов.

Вероятни състави:

Ботев – Георгиев, Бандаловски, Филипов, Марин, Пиргов, Терзиев, Джонатан, Шопов, Балтанов, Тонев, Вутов.

Локомотив – Луков, Малембана, Алмейда, Томашевич, Клапан, Умарбаев, Пулиезе, Цветанов, Карагарен, Аралица , Д. Илиев.

Феновете на футболните отбори в Пловдив с нетърпение очакват голямото събитие между Ботев и Локомотив. Sesame.bg online предоставя уникална възможност на феновете да бъдат в течение на всички емоции и драми през целия мач. С превъзходното си покритие и интерактивни функции, платформата ще осигури на всеки почитател на футбола възможността да се наслади на вълнуващата битка пряко от удобството на своя дом или където и да е.