google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Everybody loves… Hristo Stoichkov, the devilish Christ on earth

Популярният сайт football365 посвети общирен материал на най-успешния български футболист за всички времена – Христо Стоичков.

Статията е озаглавена с предизвикателното: “Всички обичат… Христо Стоичков, дяволският Христос на земята”.

В него авторите припомнят за бляскавата кариера на Камата – 595 мача в различни първенства и 289 гола, както и 83 участия в националния отбор с 37 попадения.

Не са пропуснати, разбира се, спечелените 23 трофея, “Златната топка” и достигането до полуфиналите на световното първенство през 1994 година.

Освен това Football365 прави неособено успешен опит да обясни защо Стоичков не е успял да постигне големи успехи като треньор.

Нещо повече, популярната медия смята, че легендарният футболист “не е подходящ за управление” – присъда, която със сигурност би разочаровала немалка част от многобройните му привърженици по цял свят.

“Да се каже, че е бил непостоянен човек през цялата си игрална и мениджърска кариера, би било нещо като подценяване,” пише изданието.

“Ясно е, че той не е подходящ за управление, тъй като си създава врагове, отчуждава играчи, води битки и като цяло е разрушителен.

“Това бяха определящи характеристики на неговите мандати. В тези по-чувствителни дни той изглежда принадлежи към друга епоха,” добавяйки че Христо “имал сериозни проблеми с упарвлението на гнева”.