Всички спортове в Италия ще бъдат спрени
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Спортът в Италия трябва да бъде спрян най-малко до 3 април заради коронавируса, съобщи Олимпийският комитет на страната.

Това включва футболни срещи от Серия А, но не обхваща италиански клубове или национални отбори, участващи в международни състезания.

Вече се знае, че всички мачове от Серия А ще се играят при затворени врати до 3 април.

Сега от италианското правителство, което беше домакин на специална среща на спортните федерации в понеделник, се изисква да издаде конкретно министерско постановление, за да потвърди решението.

В ръгби съюза мачовете на Англия за мъже и жени срещу Италия, които трябваше да се проведат съответно на 14 март и 15 март, бяха отложени миналата седмица.

Италия е най-засегнатата от коронавирус европейска страна досега, с над 7000 потвърдени случая и над 450 смъртни случая.

През уикенда италианският министър на спорта Винченцо Спадафора обвини Серия А, че е „безотговорна“, че игнорира призивите му за спиране на футбола заради заразата.

Той каза, че “няма смисъл” футболът да продължи да се играе, след като до 16 милиона души бяха поставени под карантина в Северна Италия в опит да овладеят разпространението на вируса. Въпреки това всички мачове през уикенда се проведоха при затворени врати.

Мачът на Парма срещу СПАЛ в неделя стартира със 75 минути закъснение, докато чакаха решение дали мачът да продължи след коментарите на Спадафора.

Последният мач от Шампионската лига – Пари Сен Жермен срещу Борусия Дортмунд в сряда ще се играе зад затворени врати заради коронавируса.

В понеделник бе съобщено, че френското министерство на спорта е взело решение за мачовете от Лига 1 да се играят зад затворени врати или пред не повече от 1000 зрители, като мярка за ограничаване на разпространението на вирусa.