Втородивизионен руски отбор победи Лудогорец в Турция
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българския шампион допусна първо поражение под ръководството на Валдас Дамбраускас

Лудогорец допусна изненадваща загуба с 1:2 от втородивионния руски тим Акрон Толиати в приятелска среща, която се проведе на спортния комплекс „Аркадия“ в Анталия, Турция. Българският първенец не изигра силен мач и трябва да си вземе поуки. Попадението за “орлите” реализира Доминик Янков през второто полувреме.

В 16-ата минута ‘зелените’ затрудниха за първи път вратаря на съперника. След добре развита атака отдясно Сисиньо бе намерен в наказателното поле. Той овладя и стреля, но твърде слабо и вратарят Волков лесно улови топката.

Три минути по-късно Доминик Янков комбинира с Димитър Илиев, чийто удар бе спасен от стража на гостите. Жордан Икоко имаше възможност да вкара при добавката, но стреля над вратата.

В 24-ата минута руският тим откри резултата. Капитанът на Акрон получи добъс пас в пеналта и насочи към Даур Квеквешкери, който от близка дистанция прати топката в мрежата на Дамян Христов – 0:1.

В края на първото полувреме удар на Жордан Икоко бе спасен от вратаря на Акрон, като шутът на бранителя на “орлите” беше доста слаб.

В началото на втората част отборът на Лудогорец можеше да изравни, но удар на Доминик Янков премина близо покрай грдата. В 75-ата минута талантът на “орлите” този път намери мрежата с прецизен удар в долния ляв ъгъл на вратата.

Веднага след това отборът на Акрон отново поведе. Артур Газданов отправи неспасяем удар и за втори път вратарят на “зелените” Дамян Христов трябваше да вади топката от мрежата.

До края на срещата руският отбор беше по-активен и можеше да отбележи и трето попадение, но вратарят на “орлите” спаси една ситуация, а при другата имаше късмет.

Стартовите 11 на Лудогорец: 69. Дамян Христов – 5. Георги Терзиев, 30. Козмин Моци, 21. Драгош Григоре, 4. Сисиньо, 22. Джордан Икоко, 58. Димитър Илиев, 12. Абел Анисе, 25. Стафан Баджи, 64. Доминик Янков, 81. Димитър Митков