WBO нареди на Джошуа да се бие с Усик
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Договорът за мача трябва да бъде подписан до края на месеца

Световната боксова организация (WBO) нареди на британския шампион Антъни Джошуа да излезе на ринга срещу задължителния претендент Олександър Усик (Украйна) в следващия си мач.

Двамата боксьори в тежка категория трябва да подпишат договор за провеждането на двубоя до края на месеца.

Двубоят за абсолютната световна титла на Ей Джей с Тайсън Фюри в Саудитска Арабия пропадна тази седмица, което означава, че Усик е следващият претендент за един от поясите на британеца.

Джошуа държи коланите на IBF, WBA и WBO, но планът му да се срещне с носителя на пояса на WBC Фюри на 14 август бе провален от Арбитражен съд, който отсъди, че „Циганският крал“ трябва да се бие с Дионтей Уайлдър за трети път преди 15 септември.

Американецът даде да се разбере, че няма да приеме сума, за да се оттегли от правото си за нова среща с Фюри, която ще се състои на 24 юли в Лас Вегас.

Първият двубой между двамата приключи с равенство през 2018, а през февруари 2020 Фюри стигна до категоричен успех след технически нокаут в седмия рунд.

“Уайлдър, този договор е подписан. Ще бъдеш размазан. Когато казвам „размазан“, имам предвид размазан. Ще те нокаутирам. Един рунд и падаш. Ще покоря душата ти, всичко“, сподели промоутърският екип на Фюри Топ Ранк.

Непобеденият украинец Усик, който има победи над Тони Белю и Дерек Чисора, е бивш носител на абсолютната световна титла в полутежка категория.

“Доколкото знам, Ей Джей е готов да приеме предизвикателството. Двубоят може да се проведе навсякъде, включително на „Уембли“, но все още няма нещо конкретно“, каза преди промоутърът на Усик Александър Красюк пред Sky Sports.